veddfelke

2019.08.07. 08:20

Kötélmászás, dárda vetése otthonkában

Negyven akadály várt a Sárkány Futam résztvevőire, a hibázók büntetést kaptak.

Közel 1500 gumiabroncs, 400 méter kötél, 300 darab műanyaghordó, 250 darab homokzsák és mintegy öt köbméternyi fa. Ezekből építették meg azt a 40 akadállyal nehezített pályát, amelyet a nemrégiben rendezett 3. Dragon Race, azaz Sárkány Futam futamrésztvevőinek kellett teljesíteniük.

Közel félezren indultak a megmérettetésen, amelynek a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő és környéke adott otthont. A szervezők extrém és igen erős pályát építettek, amelynek nem csak felnőttek vágtak neki (5 és 10 km), hiszen a 14 év alattiaknál (1,5 km) több mint ötvenen indultak.

Jótékonysági Cekker-futam

Olyan akadályok vártak a résztvevőkre, mint kötélmászás, függeszkedés, dárdadobás, ferderámpa-mászás, cölöpjárás, gumihúzás és -forgatás, zsákcipelés és az újonnan épült MSK-ring, ami egy világbajnoki szintű OCR-elem. Egy akadályt csak egyszer lehet megpróbálni, ha nem sikerült, akkor büntető­feladat (felülés, guggolás, burpee) várt a résztvevőre.

Fotó: Kiss Annamarie

Nagy sikere volt a Cekker-futamnak, ennek résztvevői nagymamás otthonkában és fejkendőben vágtak neki a versengésnek, amely nemes célt is szolgált. A harmincegy „nagyi” jóvoltából 200 ezer forint és 1500 kg tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyet a Tutor Alapítvány segítségével helyi rászoruló családok kaptak meg.

A találkozón majd hatvan díjat osztottak ki, és a futamokon kívül számos program várta az érdeklődőket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában