Mennyei megyei I.

2019.09.13. 10:13

„Úgy kell nekünk a három pont, mint naposcsibének az infralámpa”

Tarpán abban bíznak, hogy mindkettőnek véget vetnek a hétvégén.

Forrás: Illusztráció / KM-archív

Csupán öt forduló telt el a Tiszántúli Takarék megyei I. osztály jelenlegi szezonjából, de már a negyedik csapatnál volt edzőváltás. Azok után, hogy Balkányban (Mirgai László helyett Belényesi Miklós), Fehérgyarmaton (Siti Ferenc helyett Harbula Balázs) és Vásárosnaményban (Dudás Zoltán helyett Madalina György) új tréner került a kispadra, az utolsó előtti helyen álló Tiszakanyárnál lemondott Csáki Róbert, akinek egyelőre még nincs meg az utódja. Az eddig csupán egy gólt szerzett csapatra edző nélkül vár nehéz feladat ezen a hétvégén, ugyanis a dobogós pozícióban menetelő Mándokhoz látogat.

Közvetlen riválisok találkoznak

A dobogóért, esetleg a bajnoki elsőségért eséllyel induló csapatok közül a Nyírgyulaj és a Tarpa áll a legnehezebb feladat előtt ezen a héten – a két gárda egymással játszik rangadót. A mezőny három veretlen együtteséből kettő találkozik ezen az összecsapáson, a hazaiaknak ráadásul a százszázalékos mérleg megőrzése is a tét. A Tarpa ­2017-es feljutása után a megye egyben négyszer találkozott a két együttes, mindannyiszor a Gyulaj győzött. Márton István abban bízik, hogy egyszer minden sorozat megszakad…

Baktalórántházára a hazaiakhoz hasonlóan múlt héten döntetlent játszó Nagyhalász érkezik – közvetlen riválisok mérkőznek egymással. Csakúgy, mint a nyírgyulaji meccsen, itt is lehetetlen megtippelni, melyik csapat kerekedik felül. Az élmezőnyben az Ibrány az újfehértói botlást követően nagy győzelemmel talált vissza a helyes útra, vasárnap az utóbbi két meccsen kissé leeresztett Balkányt látja vendégül.

Menekülés a győzelembe

Ahogy Márton Péter fogalmazott, egy lehetőségük van: menekülés a győzelembe. A Kemecséhez hasonló helyzetben van a sereghajtó Nyír­meggyes, és az éppen vonal felett álló Vásárosnamény. A Kemecse épp a Naménnyal játszik, amely a múlt héten már Madalina György irányításával nyerte meg a szezonbéli első meccsét. A meggyesiek az idényt rosszul kezdő, de már négy forduló óta veretlen bajnoknál, a Nagyecsednél vizitálnak.

A Mátészalka a Kisvárda II. ellen erősítené meg pozícióját a középmezőnyben, ugyanígy tenne az újonc ­Újfehértó és az egymás után két győzelmet szerző ­Fehérgyarmat, amelyek egymástól vennék el a pontokat.

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 6. forduló (kezdés: 16, ifi: 14), szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalka (8.)–Kisvárda II. (12.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nehéz forduló vár ránk, mert igen nagy gondjaink vannak a keretben, de mindent el fogunk követni, hogy itthon begyűjtsük a három pontot.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Jön az újabb kihívás, amelynek igyekszünk megfelelni.

Vásárosnamény (13.)–Kemecse (14.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Meglepetésszerű győzelmet arattunk Kisvárdán, ami nem garantálja, hogy a következő meccsünkön is sikeresek leszünk. Véleményem szerint a Kemecse a találkozó esélyese, de ha olyan elszántsággal és fegyelemmel fogunk játszani, mint tettük azt a múlt héten, akkor pontot vagy pontokat is szerezhetünk.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Vásárosnamény nagy halat fogott az átigazolási időszak lejárta után Madalina mester személyében. Biztos vagyok benne, hogy rendbe teszi a csapatot. Nagy taktikai csatára számítok, jelenlegi helyzetünkben viszont csak a menekülés a győzelembe elfogadható. Úgy kell nekünk a három pont, mint naposcsibének az infralámpa.

Nagyecsed (11.)–Nyírmeggyes (16.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Én nem szoktam panaszkodni, de most egy orvoscsoport kell, hogy legyen tizenegy bevethető játékosom a hétvégére. Teljesen mindegy, hogyan és kikkel, de a szomszédvári rangadón itthon győzni kell!

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Ebben a helyzetben mit is mondhatnék. Lehet itt magyarázkodni meg nagyokat mondani. Sajnos hullámvölgyben vagyunk, remélem, ezt a fiúkkal közösen meg tudjuk oldani.

Nyírgyulaj (1.)–Tarpa (4.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy jó formában lévő ellenfelet fogadunk. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán mindent megteszünk a három bajnoki pont megszerzése érdekében.

Márton István, a Tarpa edzője: – Egyszer minden sorozat megszakad, a mi rossz gyulaji szereplésünk, a hazaiak győzelmi szériája… A statisztika alapján el sem kellene utaznunk, de most, hogy Cepka – aki mindig kivégezte a csapatomat a hosszú barátságunk ellenére – már eligazolt, bízom benne, sikerélménnyel távozunk!

Baktalórántháza (6.)–Nagyhalász (5.)

Kozma József, a Baktalórántháza edzője: – Masszív Halász érkezik hozzánk, remélem, egy élvezetes mérkőzés végén mi hagyjuk el győztesen a pályát.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-­edzője: – Tisztában vagyunk azzal, hogy Baktán nehéz nyerni, de mindent elkövetünk a siker érdekében. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen apró dolgok dönthetnek majd a pontok sorsáról.

Vasárnap

Mándok (3.)–Tiszakanyár (15.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Ismerve a vendégeknél történt személyi változást, nem a legjobb előjelekkel várják a mérkőzést. Nekünk azonban csak a saját játékunkkal kell foglalkozni, és nagyon motiváltnak kell lennünk ezen a bajnokin, mert egyszer már ebben a felállásban megégettük a szánkat.

Háda Tivadar, a Tiszakanyár elnöke: – Tudjuk, hogy jobb erőkből áll a Mándok, ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépünk pályára. Nehéz helyzetben vagyunk, de mindent megpróbálunk.

Fehérgyarmat (9.)–Újfehértó (7.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Nyalogatjuk a sebeinket, és remélhetőleg a sérültjeink száma is kevesebb lesz vasárnapra. Láttam játszani az ellenfelet, nagyon szimpatikus hozzáállást tanúsított! Hazai környezetünk látványa önmagában is motiváló lehet egy futballista számára, nem lehet más célunk, csak a győzelem!

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Úgy gondolom, a két csapatnak hasonló céljai vannak, ami nem más, mint a biztos bennmaradás. A hazaiak nagyon elkapták a fonalat az utóbbi meccseiken, és véleményem szerint mi sem vagyunk rossz passzban, így a kilátogató nézők biztos jól fognak szórakozni.

Ibrány (2.)–Balkány (10.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – A nyáron a legnagyobb játékosmozgás a balkányi csapatnál volt, kiváló játékosokkal erősítették meg keretüket, igaz, eddigi eredményeink felemásra sikeredtek. Ez nem kell, hogy érdekeljen minket, hiszen nálunk is remek játékosok játszanak. Tudom, hogy hétvégén mindent meg fognak tenni, hogy a legutóbbi hazai vereségért kárpótolják szurkolóinkat.

Belényesi Miklós, a Balkány játékos-­edzője: – Minden hétre jut egy bajnok­esélyes! Ismét egy nagyon jó csapathoz látogatunk vasárnap, nehéz meccs vár ránk! Szeretnénk, ha minél több szurkoló elkísérne minket, hogy együtt kiharcoljunk egy jó eredményt!

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában