Emléktorna

2019.12.20. 10:21

Bicskei Bertalanra emlékeznek

Emléktorna nagy­ágyúkkal a vásárosnaményi sportcsarnokban.

A fővárosi sajtótájékoztató résztvevői (balról): Baracsi Endre, Kovács Kálmán, Filep Sándor, Szeiler József és Krizán Sándor

Forrás: nso.,hu

Immár ötödik alkalommal rendezik meg december 28-án Vásárosnaményban a Bicskei Bertalanról elnevezett emléktornát. Van egy nagy és összetartó generációja a magyar labdarúgásnak: az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő csapat tagjai, akik a nyolc évvel ezelőtt elhunyt egykori szövetségi kapitányra, mesteredzőre, Bicskei Bertalanra minden évben futballal emlékeznek. A napokban a fővárosban tartott sajtótájékoztatón kiderült, december 28-án Vásárosnaményban rendezik az idei emléktornát. – Ma látja az ember, a győzelemnél, a vereségnél is van fontosabb, az, hogy Berci bácsi a második apánk volt, és nem csak edzőként, emberként is rengeteget kaptunk tőle – mondta a napokban a fővárosi József Attila Színházban tartott sajtótájékoztatón Kovács Kálmán, korábbi 56-szoros válogatott játékos, aki manapság pedagógusként dolgozik.

Összetartó társaság

Az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő csapat tagjai nagy összhangban állítják, mindig is remek közösséget alkotott a moszkvai finálét a házigazda szovjetek ellen tizenegyesekkel megnyerő együttes.

Harmincöt évvel a nagy siker után is összetartanak az ifi Eb győztesei: a vásárosnaményi emléktornán a helyiek mellett az aranyéremmel hazatérők csapata, az újságíró-válogatott és a Nemzeti Sport együttese is parkettre lép. A sajtótájékoztatón az Eb-győztes csapat korábbi játékosa, Krizán Sándor kiemelte, hagyományt akartak teremteni a torna életre hívásával, kötelességük emlékezni korábbi edzőjükre. A kapitány fiai közül Bicskei Balázs mondott köszönetet a kezdeményezésért. Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere azt mondta, a településnek megtisztelő, ha vendégül láthatja az egykori nagyszerű labdarúgókat.

Forrás: nso.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában