Nyíregyházi Sportcentrum

2019.12.18. 07:57

Ivett Hosszú Katinkát is legyőzte

Dóri is remekelt, a Nyíregyházi Sportcentrum úszóira jövőre kontinensviadalok várhatnak.

Urbin Tamás mellett Szurovjcsák Ivett, majd Hatházi Dóra és Kovács Rita

Forrás: Sportcentrum

Örömteli esemény miatt köszönthetjük a média képviselőit – üdvözölte a megjelenteket szerda délelőtt Kőhalmi Richárd. A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője az eredmények méltatása után Sitku Ernővel, a Sportcentrum sportigazgatójával együtt ajándékokkal is megköszönte két sportoló teljesítményét.

Az elmúlt héten a Kaposváron rendezett rövid pályás úszóbajnokságon olyan történt, ami korábban huszonhárom évvel ezelőtt. Nyíregyházi úszó felnőtt bajnoki címet szerzett, megelőzve a második Hosszú Katinkát és a harmadik Jakabos Zsuzsannát.

– Még 1996-ban 800 gyorson állhatott a dobogó legfelső fokára Kovács Rita, és most Szurovjcsák Ivett személyében ismét sikerült ez 50 mellen. – kezdte értékelését Urbin Tamás, az úszószakág vezetője, Ivett edzője. – Elindultunk egy olyan úton, ami már nem csak országos szinten eredményes. Kaposváron igen erős mezőnyben szerepeltünk sikerrel. Idén még lesz egy rangos cikluszáró verseny Győrben, jövőre pedig Budapesten Európa-bajnokság. Szeretnénk, ha azon is indulhatnának versenyzőink.

– Köszönöm a gratulációkat, nem gondoltam volna, hogy ilyen mezőnyben szerzem meg az első felnőtt bajnoki címemet, ráadásul rövid pályán. Boldog vagyok, és ez erőt ad a folytatáshoz, hiszen szeretnék az Európa-bajnokságon is indulni – így Szurovjcsák Ivett.

Szintén ott volt Kaposváron és szép egyéni csúcsokat úszott Hatházi Dóra, aki még ifjúsági korosztályú.

Alázatosan dolgoznak

– Nagyobb célokat szerettem volna elérni, sajnos egy betegség közbeszólt. Így is elégedett vagyok az időeredményekkel, főként gyorson sikerült jól teljesítenem – jegyezte meg Hatházi Dóra.

– Alázatosan dolgoznak úszóink, remélem nem kell ismét huszonhárom esztendőt várni egy újabb felnőtt bajnoki címre. Kívánok nekik erőt ahhoz, hogy a kritikus időszakokat átvészeljék. Jövőre ifi Európa-bajnokság is lesz, remélem, a két versenyzőnkkel – jegyezte meg Kovács Rita, aki szeptembertől kapcsolódott be a sportcentrumos úszók felkészítésébe.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában