Nyíregyházi Sportcentrum

2020.03.27. 13:07

Lustulás ellen nézze az edzőket!

A Nyíregyházi Sportcentrum hasznos gyakorlatokkal teli videósorozatot indított.

Heim Gábor gyógytornász is mutat hasznos gyakorlatokat

Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum

A Nyíregyházi Sportcentrum az otthon töltött napokban sem hagyná, hogy ellustuljanak az utánpótlás sportolói, ezért a héten elindított egy minden hétköznap megjelenő videósorozatot, amelyeken a Nyíregyházi Sportcentrum és a Nyíregyházi Élsport szakemberei mutatnak gyakorlatokat vagy adnak hasznos tippeket annak érdekében, hogy mindenki fitt maradjon.

A sportos életet hirdetik

– A kialakult helyzetre valamilyen reakciót kellett adnunk, bármennyire is nem elsődleges most a sport az emberek fejében, nekünk továbbra is az egészséges, sportos életet kell hirdetnünk – beszélt a kezdeményezésről Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Az erős immunrendszer alapja a mozgás, a vitaminok felvétele, a helyes táplálkozás. Ez a mi küldetésünk.

– Szakágakra lebontva is elkészítjük a videókat, folyamatosan kapcsolatban vannak az edzők a sportolókkal, és mint egy on­line oktatás, számon is kérjük a gyerekeket. A célunk ezzel az, hogy mozgásban maradjanak a sportolók, és olyan starthelyzetet alakítsunk ki, amivel majd gyorsan vissza tudunk állni a rendes kerékvágásba.

Az „előadók” Tarnóczy Zalán és Morvai Anna erőnléti edzők, Kőhalmi Orsolya táplálkozási tanácsadó, Heim Gábor gyógytornász és Bakosi Béla atlétikaedző.

Azért álltunk össze kollégákkal, hogy – többnyire egymáson bemutatva – olyan feladatokkal lássuk el a Sportcentrum utánpótlás játékosait, amit otthon tudnak csinálni

– mondta Heim Gábor gyógytornász.

– Próbálunk minél több instrukciót adni, hogy mit hogyan kell elvégezni, és melyik feladat milyen célt szolgál. Azt szeretnénk, hogy a bezártságban is elfoglalják magukat és olyan gyakorlatokat végezzenek, amelyek segítik őket a jövőben.

Megelőzhető sérülések

– Igyekszem a preventív, megelőző jellegét megfogni az edzéseknek – folytatta a tréner.

Sportolóknál a boka-, térd-, vállsérülések a legjellemzőbbek, vannak olyan feladatok, amelyekkel el lehet érni, hogy kevésbé fájjanak ezek a testrészek.

– Lesz néhány videó, amiben sportcentrumos sérült játékos szerepel, olyan, akit nemrég műtöttek, velük muszáj foglalkozni, mert műtét után a felépülés eleje nagyon nehéz, és fokozottan oda kell figyelni. De lesznek olyan videók is, amelyek azt a célt szolgálják, hogy kisebb térdsérüléseket otthon milyen általános feladatokkal lehet helyrehozni.

Érdemes tudni, hogy az edzők olyan feladatokat mutatnak a videókban, amiket amatőrök is el tudnak végezni. A videókat a Nyíregyházi Sportcentrum You­Tube-­csatornáján, a közösségi oldalán, illetve a nyiregyhazisc.hu-n lehet megtekinteni.

MK

Borítókép: Heim Gábor gyógytornász is mutat hasznos gyakorlatokat | Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában