kézilabda

2020.04.21. 09:25

A Vitka SE edzője bajnoknak tekinti csapatát

Csalódottak, hogy nem hirdettek eredményt a pontvadászat végén.

Tsubyna Beáta (labdával) lett a házi gólkirály

Fotó: KM-archív, Sipeki Péter

A Vitka SE bronz­éremmel zárta az előző szezont. Az új évadnak új edzővel vágtak neki, a kispadra Vakarcs Krisztina érkezett, aki a megyei rivális Mátészalka csapatánál töltött el négy és fél évet. Vezetésével a vásárosnaményi gárda a mezőny legeredményesebb játékát produkálva, huszáros hajrával a második helyen fejezte be az őszi szezont.

– Egy jól sikerült nyári felkészülést követően a lányok magabiztosan meneteltek előre, a felkészülési tornákon mutatott eredményeink is bizakodásra adtak okot. A bajnokság közepén a teljesítményünk hullámzó volt, és sajnos elszenvedtük első vereségünket hazai pályán.

Az őszi második hely után természetesen szerettük volna ezt a remek teljesítményt folytatni és a tavaszi szezonban megszerezni az első helyet

– tekintett vissza Vakarcs Krisztina, a Vitka SE edzője.

A téli felkészülést követően remek tavaszt produkált a vásárosnaményi gárda, négy győzelmük mellett mindössze a Debrecen utánpótláscsapatával végeztek döntetlenre. Így Vakarcs Krisztina csapata a rivális Dabasnál egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is pontelőnnyel vezette a bajnokságot, amikor berekesztették a további küzdelmeket.

Mindent megtettek a pályán

– Napról napra, hétről hétre mind játékban, mind csapatként léptünk előre. A célt, amit a bajnokság elején kitűzött az egyesület és a vezetőség, azt gondolom, elértük, és sikeres szezont tudhatunk a hátunk mögött. Hihetetlenül gyorsan elrepült ez az egy év, büszke vagyok a lányokra!

A vezetőség és az én szememben bajnokok a lányok!

– A Magyar Kézilabda Szövetség döntését nehéz feldolgozni és nehéz elfogadni, mindent megtettünk a pályán, keményen dolgoztak a lányok – sajnálkozott a tréner.

– Az egészség azonban a legfontosabb ebben a nehéz időben, jó döntés volt a bajnokságok beszüntetése, de csalódottak vagyunk, mert nem hirdettek eredményt. Külön öröm, hogy az ifjúsági korú Varga Dia mellett tavasszal Márta Annára is egyre több feladatot bízhattam.

Ezúton szeretném megköszönni az egész csapatnak az éves munkáját, hálás vagyok a teljesítményükért! Köszönöm a bizalmat ifj. Dévényi János, illetve id. Dévényi János edzőknek, sokat tanultam tőlük szakmailag! Jó pihenést kívánok mindenkinek!

BB

A Vitka SE számai

Végeredmény

16 12 1 3 537-424 25

Hazai pályán

8 7 – 1 247-205 14

Idegenben

8 5 1 2 290-219 11

Házi góllövőlista. 103 gólos: Tsubyna Beáta. 82 gólos: Haraszti Dzsenifer. 77 gólos: Rózsa Nikoletta. 65 gólos: Lévai Zsófia. 60 gólos: Kónya Kinga. 46 gólos: Héjjas Tímea. 38 gólos: Pál Izabella. 36 gólos: Bartha Kincső. 21 gólos: Varga Diána. 4 gólos: Nagy Nikoletta. 2 gólos: Karácsony Kitti, Márta Anna. 1 gólos: Vakarcs Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában