ETRC

2020.08.13. 07:50

Magyar csapat magyar pilótával (fotók)

A Hungaroringen bemutatták a Révész Truck Racing Team versenykamionját, amelyet Kiss Norbert fog vezetni.

Új fejezet kezdődött a magyar kamionsport életében szerdán. A Hunga­roring 2-5. depóiban rendezték azt a sajtótájékoztatót, amelyen bemutatkozott a Révész Truck Racing Team és az új versenykamion.

Ezt Kiss Norbert, a szakág kétszeres Európa-bajnoka és egyszeres bronzérmese fogja vezetni a hamarosan induló kontinensbajnoki sorozaton. A felhajtás, a külsőség méltó volt a szakágtörténeti eseményhez.

Tavaly télen kezdődött

Kozák Attila, az új csapat, az RTRT ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, miként pattant ki az ötlet Révész Bálint fejéből, és hogyan valósult meg minden. Egy MAN kamion vázából a nyíradonyi Keczán és Társa cég szakembereinek munkájával egy remekül felkészített versenygépet alkottak.

– Tavaly telén döntöttünk az indulás mellett, majd két hónappal később már meg is állapodtunk Kiss Norberttel. Teljesen darabokra szedtük a versenygépet a megvásárlás után, és újraépítettük. Remélem, sokszor látja majd meg elsőként a kockás zászlót – így Kozák Attila.

A csapat ügyvezetője hozzátette, hogy a tervekben az is szerepel: az új kamionnak társa is lesz, azaz szeretnének majd két gépet versenyeztetni és az utánpótlás nevelésére is hangsúlyt fektetni.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár örömmel jött az ünnepélyes sajtótájékoztatóra, hiszen ismert a nyíregyházi kötődése, miként Révész Bálint cégének.

Negyvenes rajtszám

– A huszonegyedik század egyik legnépszerűbb sportága az autósport, amelynek több szakága is van. A sikereknél a sportolók vannak főszerepben, ám mögöttük mindig igazi csapatmunka van – hangsúlyozta az olimpiai ezüstérmes egykori úszó.

A kamion a negyvenes rajtszámmal fog rajthoz állni. Nem véletlenül.

– Negyvenéves a szállítmányozással foglalkozó cégünk, több mint tíz éven át magam is vezettem kamionokat, persze nem ilyeneket. Többször elmondtam már: régi vágyam volt, hogy saját csapatot indíthassunk az Európa-bajnokságon.

– Kiss Norbert személyében megtaláltuk azt a pilótát, aki minden tekintetben a legalkalmasabb arra, hogy a versenyzőnk legyen. A legjobb pilóta és kiváló ember. Remélem, az augusztus végi csehországi nyitófutamon már sikeresek leszünk – tudatta Révész Bálint, a csapat tulajdonosa.

– Köszönet a Révész családnak azért, hogy létrejött ez a csapat – kezdte Kiss Norbert.

– A Révész csoport mun­katársaitól minden segítséget megkaptam ahhoz, hogy egy ütőképes csapat jöjjön létre. Vezettem már több versenykamiont, de mind között ez a legjobb. Erős, és a futóműveknél is megtaláltuk a legideálisabb megoldást – jelentette ki Kiss Norbert.

Nyíregyháza és Nyíradony

A remek pilóta nem rejtette véka alá, hogy bár új a csapat, új a kamion, szeretné megszerezni a harmadik Európa-bajnoki címét is.

A sajtótájékoztatón Tasó László országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, hogy ez újabb együttműködés Nyíregyháza és Nyíradony között, és büszke arra, hogy Keczán Istvánék alkották meg ezt a magyar kamiont.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is gratulált, és bízik benne, hogy sikeres lesz a magyar csapat a magyar pilótával.

Tesztautóztatás

A hivatalos rész után többeknek lehetőségük volt arra, hogy beüljenek a kamionba. Elsőként dr. Szabó Tünde vállalkozott arra, hogy tesz egy kört Kiss Norbert mellett, és amikor kiszállt a gyönyörű, tűzpiros MAN-ból, látszott az arcán, hogy különleges élményben volt része. Bízunk benne, hogy a hamarosan rajtoló sorozatban sikeres lesz a magyar csapat.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában