Bátori Sárkány Úszóegyesület

2020.10.29. 08:06

Debrecenben tempóztak a bátoriak

Három nyírbátori fiatal úszó állt rajthoz az idei medencés hosszútávúszó országos bajnokságon, amelyet nemrégiben rendeztek Debrecenben.

Több korosztályban is érdekeltek voltak a Bátori Sárkány Úszóegyesület versenyzői. Elsőként Barnai Niki (2009) indult el 1500 méteren, élete első országos bajnokságán. Picit elmaradva a nevezési idejétől 20:34,08-as idővel a 14. helyen végzett. Niki a régióban a második legjobb időt úszta.

3000 méteren Bégányi Ábel (2008) és Antal Dávid (2008) állt rajthoz.

- Nem titok hogy jó esélyekkel vártuk ezt a versenyt, hisz Ábel és Dávid is komoly munkát rakott le az elmúlt időszakban. Dávid pedig eleve szereti a hosszú úszásokat. Jól bizonyítja a tavalyi eredménye is, hisz 1500 méteren országos bajnok volt 2019-ben. Idén az egy évvel idősebbek között 3000 méter várt rá. Nagyon jól felépített úszással, mind a két fiú remek eredményt ért el. Dávid nagyon erős idővel 36:27.00-al 6. helyen ért célba, ami bajnoki pontokat jelentett neki és egyesületének. Ábel is jóval túlteljesítette az elvárásokat, hisz ő abszolút nem egy közép-hosszútáv úszó (idáig), ennek ellenére erős edzésnek felfogva, egy 38:49.73-at úszott, ami a saját korosztályát tekintve 5. legjobb idő. Nagyon örülök Niki úszásának is, átment a vizsgán, és jó esélyekkel várjuk az év végét, reméljük sikerül valamelyik úszásnemből a legjobb 8-ba végezni a ranglistán. Amennyiben sikerül, akkor ő is csatlakozhat a Jövő Bajnokai programhoz. Dávid jövőre ismét bizonyíthat, idősebbként 1 év múlva meglátjuk mit ér ez a közös munka amit belefektetünk. Továbbá nagy szívfájdalmam, hogy Csoba Adrienn (2005) betegség miatt nem tudott rajthoz állni 5000 és 1500 méteren. Szívből gratulálok a gyerekeknek! – árulta el Kaliba Viktor, a bátori úszók edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában