kamion

2020.10.17. 08:33

Norbi nem ijed meg az esőtől

A nyíregyházi Révész TRT kétszeres Európa-bajnoka alaposan ismeri a Hungaroringet.

Fotó: Mán László

Különleges hétvége elé néz a Hungaro­ring. Szombaton és vasárnap két szakág rangos versenye lesz, hiszen a kamionos Európa-bajnokság (ETRC) és a túraautó-világkupa (WTRC) résztvevői fognak körözni az aszfalton. A kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert a csonka szezonban a nyíregyházi Révész Truck Racing Team színeiben versenyez egy vadonatúj MAN kamionnal. A csehországi idénynyitón az első napon az élről rajtolva megnyerte az első futamot, a másodikban hatodik lett. Másnap csak egy futamot rendeztek az eső miatt, ebben sokáig az élen volt Norbi, aztán fékhiba miatt a harmadik helyen ért célba. Így az első fordulót a német Sascha Lenz nyerte 41 ponttal a 37 egységet szerző Kiss Norbert és a 35 pontos cseh Adam Lacko előtt.

Tesztelt, szimulátorozott

– Teszteltünk a Hungaroringen, próbáltuk úgy beállítani az autót, hogy jó legyen. Mivel sokat vezethettem, jó formában érzem magam, ráadásul otthon szimulátorral is gyakoroltam. Bizakodva várom a hétvégét – kezdte érdeklődésünkre a nyíregyházi istálló színeiben versenyző Kiss Norbert.

Norbi szinte hazai pályán indulhat, ami természetesen nem jelent hátrányt a riválisokkal szemben. Viszont az időjárás vele is kiszúrhat, például a csehországi versenyen is leszakadt az ég.

– Valóban jól ismerem a Hungaroringet, az időjárás viszont okozhat kellemetlenséget mindenkinek. Remélem, nem fog esni az eső, mert száraz pályán igazi a verseny. Esőben történhetnek váratlan dolgok. Nem ijedünk meg az esőtől, de kiszámíthatóbb lenne száraz körülmények között – vélekedett a kétszeres kontinensbajnok.

Az Eb-sorozat előtt még joggal gondolta Norbi és a többi pilóta, hogy majd több tízezer néző előtt versenghetnek a Hungaroringen. A vírushelyzet közbeszólt, zárt kapus lesz a verseny.

Sajnos nézők nélkül

– Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert az autósport ünnepe lehetett volna ez a versenyhétvége a szurkolókkal. Sajnos ezzel a helyzettel nem tudunk mit kezdeni, örülünk annak, hogy egyáltalán verseny lehet hazánkban. A tévében és a neten lehet élőben követni a futamokat, de természetesen a helyszínen a szurkolók nagyon fognak hiányozni – így Kiss Norbert.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában