futsal

2021.03.22. 09:14

Az Aramis ellen szeretnék folytatni a jó sorozatot

A nyírgyulaji futsalosokra a héten két komoly tétmérkőzés vár.

ML

Csoma Alpárék bizakodva várják a rájátszás folytatását

Fotó: dunaferrfutsal

A héten két tétmeccs vár a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalosaira. Hétfőn folytatódik a rájátszás, az alsóházban érintett gyulajiak az Aramis csapatát fogadják. Pénteken egy másik listavezető, a felsőházban élen álló Haladás lesz a vendég a Magyar Kupában. A válogatott miatti bajnoki szünet után tehát két komoly erőpróba vár a mieinkre.

Visszatérve a bajnoki rájátszásra, az eddigi két meccsét megnyerte a nyírgyulaji együttes, ami megfelelő önbizalmat adhat a folytatásra, hiszen a bajnokság ezen részét nulla pont nélkül indította.

Figyelem a pontrúgásokra

Az Aramis ellen az alapszakaszban nem sikerült pontot szerezni, itthon és idegenben is a budaörsiek nyertek. Ez viszont már a múlt, ráadásul mindkét csapat keretében volt változás a télen.

– Úgy vélem, megfelelően felkészültünk, volt videózás, és mindent átbeszéltünk – kezdte érdeklődésünkre Lovas Norbert, a Nyírgyulaj vezetőedzője.

– Elemeztük az Aramis legutóbbi meccseit, azokat a hibákat, amelyeket az alapszakaszban elkövettünk ellenük. Az Aramis is erősített, a rájátszásbeli első meccsükön már látható volt, hogy az új igazolásokkal mit szeretnének játszani. Különös ­figyelmet fordítottunk a pontrúgásaikra, hiszen azok nem változtak, és ezekből sok gólt szereztek. Az ezek elleni védekezést elemeztük és a gyakorlatban is csiszoltuk.

Dobó László kapus kivételével mindenki egészséges, hadra fogható. A gyulajiak bíznak benne, hogy hétfőn este az otthonukat jelentő nyírbátori sportcsarnokban a rájátszásbeli harmadik győzelmüknek örülhetnek. Mert a cél nemcsak a biztos a bennmaradás, hanem a minél jobb helyezés elérése.

ML

Borítókép: Csoma Alpárék bizakodva várják a rájátszás folytatását | Fotó: dunaferrfutsal


Futsal: NB I., alsóházi rájátszás

A Nyírgyulaj eddigi eredményei

Nyírgyulaj–FTC-Fisher Klíma 5–3

Dunaferr–Nyírgyulaj 1–4

A hátralévő mérkőzések

Március 22.: Nyírgyulaj–Aramis 18.30

Április 19.: Újpest–Nyírgyulaj 20.45

Április 26.: FTC-Fisher Klíma–Nyírgyulaj 18

Április 30.: Nyírgyulaj–Dunaferr 18

Május 3.: Aramis–Nyírgyulaj 18

Május 17.: Nyírgyulaj–Újpest 18.30

Az alsóház állása

1. Aramis 1 1 – - 6-3 7

2. FTC-Fisher Klíma 2 – 1 1 6-8 7

3. Nyírgyulaj 2 2 – - 9-5 6

4. Újpest 1 – 1 – 3-3 3

5. Dunaferr 2 – - 2 4-10 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában