kézilabda

2021.04.13. 09:47

Átérezték a mérkőzés jelentőségét a kisvárdaiak

Bakó Botond szerint a szerdai vereséget maguk mögött hagyva, jó állapotban vették fel a küzdelmet Érden.

BB

A mérkőzés után a Kisvárda játékosai és az edzői stáb önfeledten ünnepelt az öltözőben

Fotó: kisvardaikezi.hu

Történelmi sikert aratott vasárnap Érden a Kisvárda Master Good SE, a klub történetében először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A szabolcsiak többször is közel voltak a végjátékhoz, a 2018/19-es kiírásban szintén az Érd volt az ellenfelük a sorozat hasonló szakaszában, akkor nem sikerült a bravúr, az előző szezonban a ­negyedik fordulóban a ­NEKA-t ­búcsúztatták, a legjobb négy közé jutásért azonban már nem játszottak mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt.

Ezúttal azonban semmi nem akadályozta meg Szabó Nináékat, hogy beteljesítsék álmukat.

Átérezték a súlyát

A Kisvárda az első pillanattól kezdve koncentráltan játszott, az eredményes támadójáték mellé feszes védekezés és kiemelkedő kapusteljesítmény is párosult, így nem is maradt el a várva várt siker. Pedig az Érd is minden elkövetett, villámigazolással visszahozták a csapathoz a decemberben egyszer már távozó Dana Abildát, de a kazah válogatott játékos sem tudott segíteni csapatán.

– Egyértelműen a továbbjutásért utaztunk Érdre, ennek megfelelően is készültünk. A jó kezdéssel kezünkbe is vettük az irányítást – tekintett vissza Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője.

– Ezúttal jöttek azok az apró nüanszok, amelyek az előző mérkőzésen hiányoztak.

Stabilabb volt a védekezésünk, összehasonlíthatatlanul jobb volt a kapusteljesítmény is, és ez azt eredményezte, hogy magabiztosan uraltuk a mérkőzést.

– Most minden összejött, elbírtuk azt is, hogy a balszélsőink hiányoztak, ezért akadtak problémáink azon a poszton. A szerdai vereségből jól léptünk ki, magunk mögött tudtuk hagyni, így jó állapotban vettük fel a harcot vasárnap, mindenki átérezte a találkozó súlyát. Fontos volt, hogy csak a saját játékunkra fókuszáljunk, mert az elmúlt találkozóinkon is jól kézilabdáztunk, de nem állt össze minden, és a győzelem elmaradt. Bíztam benne, hogy nem veszítjük el a hitünket és átlépjük ezt a gátat, és jönni fog a siker – tette még hozzá Bakó Botond.

Jó döntéseket hoztak

A parádés kezdést követően magára talált a hazai csapat, és két gólra sikerült felzárkóznia.

– A mérkőzés azon szakaszában is komoly lehetőségeink voltak, de az átlövőjátékunk nem volt olyan pontos, mint az elején. Ezek a játékszituációk is olyanok voltak, amelyeket el kellett vállalni, jó döntéseket hoztak a játékosok, benne van, hogy nem minden kapura lövésből lesz gól. Ettől függetlenül nem éreztem, hogy kicsúszna a kezünkből az irányítás. Mentünk tovább előre, éreztem, hogy stabil a játékunk, és a játékosok sem pánikoltak – reagált a felvetésre a kisvárdaiak trénere.

A Magyar Kupa négyes döntőjét május 15–16-án rendezik, a helyszínét később nevezi meg a szövetség.

A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy kialakult a bajnoki menetrend hátralévő része. Siska Pálmáék április 25-én Mosonmagyaróváron játsszák soron következő bajnoki mérkőzésüket, a szezont pedig május 30-án Balatonbogláron zárják.

BB


Kézilabda

A Kisvárda bajnoki programja

4. 25. Mosonmagyaróvár–Kisvárda, 18

4. 30. Kisvárda–Békéscsaba, 18

5. 7. Érd– Kisvárda, 16

5. 12. Kisvárda–Szombathely, 18

5. 21. Dunaújváros–Kisvárda, 18

5. 26. Kisvárda–Siófok, 18

5. 30. Boglári A.-SZISE– Kisvárda, 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában