Fatum-Nyíregyháza

2021.04.14. 09:33

Az első meccs előtt megvolt a varázs (videó, fotók)

Tizennégy év után újra Nyíregyházán van a női élvonal bajnokának járó trófea.

MK

A Fatum-Nyíregyháza játékosai, szakmai stábja, vezetői és támogatói sikeres idényt ünnepelhetnek

Fotó: Dodó Ferenc

A nyíregyházi női röplabdacsapat a hatodik bajnoki címét szerezte meg, az ideit megelőzően az 1999–2000-es, a 2000–2001-es, a 2001–2002es, a 2002–2003-as és a 2006– 2007-es idényben végzett az élen. Érdekesség, hogy minden szezonban, amikor bajnok lett a csapat, a Magyar Kupát is megnyerte. A klub Fatum-Nyíregyháza néven egy bronz- és két ezüstérmet szerzett idáig a bajnokságban.

A női Extraliga-döntő harmadik meccsének napján, kedden hivatalosan is bajnok lett a Fatum-Nyíregyháza. Mérkőzést nem játszottak, szurkolók sem lehettek jelen a Continental Arénában, de a csapat tagjai átvehették a körülmények ellenére is jól megérdemelt aranyérmeket.

Dr. Kovács Ferenc előbb a Magyar Röplabda Szövetség elnökeként szólt az együtteshez, majd Nyíregyháza polgármestereként is kifejezte büszkeségét.

Kovács Ferenc | Fotó: Pusztai Sándor

– A magyar röplabda színvonala az Extraliga megalakulása óta folyamatosan nő, ez az elmúlt szezonban sem állt meg – fogalmazott dr. Kovács Ferenc. – Bár nem a pályán dőlt el a bajnoki cím, az egész éves teljesítménye alapján a Nyíregyháza vitathatatlanul lett bajnok. Ha visszatekintünk az elmúlt nyolc évre, teljesen egyértelmű a fejlődés. A csapat visszatalált a csúcsra, amin régen volt, egyszerre bajnok és kupagyőztes. Mint polgármester, azt kívánom, hogy maradjon is ott!

Nosztalgikus érzés

– Nagy eredmény, amit elért a csapat, és itt fel is hívnám rá a figyelmet, hogy ez nem csak egy szimpla bajnoki arany, hanem egyben egy óriási lehetőséget is kapott az együttes, hiszen a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat a következő idényben – szólt Ludvig Zsolt a bajnokokhoz. – Ez felelősség is a lehetőség mellett. Nagyon sok volt az a tizennégy év, ami eltelt a legutóbbi bajnoki cím óta, de Nyíregyháza abszolút megérdemelten szerezte meg újra. Faramuci a helyzet, hogy nem a pályán dőlt el, de erről legkevésbé ti tehettek. Örülünk neki, hogy az előző szezonnal ellentétben most bajnokot hirdethetünk.

Az említett, 2007-es bajnoki cím idején épp Ludvig Zsolt volt a nyíregyházi csapat vezetőedzője.

– Tizennégy évvel ezelőtt ugyanebben a csarnokban tudtuk ünnepelni az eddig utolsó aranyérmet, és ott is kihagyás, 2003 után hódítottuk el az elsőséget – mondta el lapunknak a főtitkár. – Az is fantasztikus csapat volt, hasonlóan ehhez az igen összetartónak tűnő társasághoz. Ebből a szempontból nagyon emlékezetes nekem is ez a mostani éremátadás. Hosszú idő telt el, de financiálisan és a játék színvonalát tekintve is helyére került a csapat. Kiemelkedő szinten játszó és dolgozó együttest láthattunk, ez a kupadöntőben is egyértelműen látszott.

Jöhetett az örömtánc

Dr. Mohácsi Máténál nehezen lehet jobb belépőt elképzelni: a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének eddigi regnálása, azaz kevesebb mint egy év alatt Hepp-kupát nyertek a kosarasok, a röplabdázók pedig a Magyar Kupa mellett immár a bajnoki címet is megszerezték.

– Ez nem az én sikerem, hanem a csapaté – szögezte le a sportvezető, majd egy személyes élményét osztotta meg a jelenlévőkkel.

Amikor ügyvezetőként először és idáig utoljára beléptem az öltözőtökbe a Kaposvár elleni ­meccs előtt, akkor sportolóként éreztem, hogy valami különleges lesz ebből.

– Nem tudtam biztosan, hogy kupát és bajnokságot fogunk nyerni, de az öltözőbe lépve érezni lehetett a varázslatot. Voltak hullámvölgyek, cserék és olyan tényezők, amikre nem lehetett felkészülni – gondolok itt például a koronavírusra –, de senkinek nem férhet hozzá kétsége, hogy ezt ti, együtt megérdemeltétek.

– Szoktam is mondani a kosaras fiúknak, „nézzétek meg, mennyit dolgoznak a lányok!”. Embertelen munkát tettetek bele, büszkék lehettek magatokra. Köszönjük Nyíregyháza megyei jogú város segítségét és a Fatum Propertynek, hogy a csapat mellett van.

A protokolláris esemény után lazábbra váltottak a lányok. Master KG és Nomcebo közös számára, a Jerusalema című dalra alkotott koreográfiát világszerte több szervezet előadta már, így most a Fatum-Nyíregyháza játékosai is. A tánckihívás lényege, hogy az emberek megmutassák: az élet a világjárvány idején is szép.

MK

A bajnokcsapat

Játékosok: Ralitsa Vaszileva, Inneh-Varga Elizabeth, Genesis Francesco, Sina Fuchs, Tóth Fruzsina, Tóth Dalma, Pintér Andrea, Sara Najdic, Lacombe Zsófia, Nikola Radosová, Neira Ortiz Ruiz, Lászlop Alexandra, Karla Klaric, Bogár Dorina.

Stáb. Vezetőedző: Németh Szabolcs. Másodedző: Vincent Lacombe. Segédedző: Pampuch Csaba. Erőnléti edző: Kőhalmi Orsolya. Statisztikus: Csizmarik Ákos. Technikai vezető: Balogh Tamás. Csapatorvos: dr. Szabó Gábor. Masszőr: Bekecs Sándor. Fizikoterapeuta: Heim Gábor.

A kontinens legjobbjai között

A Fatum-Nyíregyháza magyar bajnokként a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a következő idényben. A nyíregyházi klub legutóbb a 2003–2004-es szezonban mérethette meg magát a legerősebb kupasorozatban. A következő kiírásban a selejtezőkörök után négyes csoportokban folytatódik a küzdelem, a Fatum azonnal a csoportkörben kezd. A csapat előreláthatólag a harmadik kalapból várhatja majd a sorsolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában