Röplabda

2021.11.13. 08:41

Maguknak is bizonyítani akarnak

A Fatum két bajnoki vereség után az MTK vendégeként javítana.

MK

Két elveszített rangadó után az e heti második mérkőzésére készül a Fatum-Nyíregyháza. A bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő együttes kedden idegenben győzött a székesfehérvári MÁV Előre ellen, szombaton pedig az Extraligában kellene javítani Budaörsön, az MTK otthonában.

– A Békéscsaba elleni meccs­ után átbeszéltük, hogy mi hiányzott – beszélt Németh Szabolcs vezetőedző az elmúlt két hét történéseiről. – A koncentrációbeli hiányosságok jellemezték a csapatot a Vasas és a Békéscsaba ellen, ez a kupameccsen nem mutatkozott meg. Nem abból kell kiindulni, hogy alacsonyabb osztályú együttes ellen játszottunk, mert sokszor az ilyen gárdák ellen nehezebb koncentrálni. Remélhetőleg a játékosok megértették, mi kell ahhoz, hogy a csúcson legyünk és ebben a szellemben folytatják.

Nyeretlen ellenfél

– Bizonyítanunk kell önmagunknak és a szimpatizánsainknak is, hogy össze fog állni ez a gépezet – tette hozzá a tréner. – Természetesen dolgozni kell rengeteget azon, amit a szurkolók hiányoltak és amiben nem voltunk erősek azon a két meccsen. Jön két olyan mérkőzés a bajnokságban, amit meg kell nyernünk, ha az élmezőnyhöz akarunk tartozni. Nagyon fontos az MTK elleni találkozó.

A soron következő ellenfél az eddigi négy mérkőzését elveszítve a tabella utolsó helyén áll. Noha csupán egy játsz­mát nyert idáig, jobb teljesítményt nyújtott, mint amit az eredményei mutatnak.

Nem szeretne meglepetést

– Nagyon lelkes, fiatal csapat, amely már bizonyította ebben a szezonban is, hogy képes megszorongatni bajnokaspiráns együtteseket – mondta Németh Szabolcs az MTK-ról. – A Békéscsaba vendégeként szettet nyertek, majd az utolsó játszmát is éppen csak elveszítették, de a Vasas ellen is kiélezett, szoros szetteket játszottak. Ez arra enged következtetni, hogy ellenünk sem lesz másként, azaz feljönnek a pályára és mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat, netán győzelmet szerezzenek. Nagyon komolyan vettük a felkészülést. Bízom és hiszek is benne, hogy nem lesz meglepetés.

Az összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik, a tervek szerint élőben közvetíti a hunvolley.tv nevű weboldal.

Borítókép: Genesis Francescóék nagy koncentrációval játszottak kedden | Fotó: klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában