Labdarúgás

2022.03.14. 08:40

A Juventus csapatbuszai Záhonyban

A torinóiak 80 menekült számára biztosítanak szállást és ellátást Olaszországban.

nso.hu

2800 kilométeres túrát teljesített a Juventus küldöttsége, élén a Ferrari korábbi Formula–1-es csapatvezetőjével, a torinói futballklub jelenlegi ügyvezető igazgatójával, Maurizio Arrivabenével, hogy a magyar–ukrán határon, Záhonynál segítsen. Az akcióban fontos szerepet vállalt a milánói és az ungvári magyar konzulátus. 
 

Egy héten át gyűjtötték 


A Juvénál több mint egy héten át gyűjtötték az adományokat, ezek egy részét szállították most a határra, visszafelé pedig 80, többségében hat- és tizennégy éves kor közti gyereket vittek Olaszországba az Ukrajnából érkezett menekültek közül. A Juventus honlapján megjelent beszámolóból kiderül, több, a klub alkalmazásában álló orvos és sportpszichológus is ellátogatott Záhonyba, akik az adományok mellett aktív munkájukkal is igyekeztek segíteni. 


Kiemelik, a segítségnyújtás a Juve család valódi összefogásában valósult meg: az elmúlt időszakban ugyanis nemcsak közvetlenül a klubnál, hanem a torinói iskolákban, a város különféle pontjainál egyaránt gyűjtötték az adományokat – többségében ruhákat és gyógyszereket. 


A Juventus 80 menekült számára biztosít szállást és ellátást Olaszországban, ők részben az Ukrán Labdarúgó-szövetség segítségével jutottak el a határra, jó részük Kijevből vagy Harkivból érkezett. 


A beszámoló szerint hat és tizennégy év közti gyermekekről, valamint anyukáikról van szó. 

 

nso.hu 
 

Címkék#Juventus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában