Röplabda

2022.03.24. 08:26

Csütörtökön sem fér bele sok hiba

Az új vezetőedző szerint továbbra is azon van a hangsúly, hogy csapata megfelelő mentalitással játsszon.

MK

A Fatum-Nyíregyháza hétfőn visszajött a Kaposvár elleni párharcba, s csütörtökön már előnybe is kerülhet a negyeddön­tőben. Mint ismert, a második ­meccsre már Szasa Nedeljkovics irányításával állt ki a címvédő, amely szoros csatában ugyan, de 3:1-re nyert, ezzel kiegyenlítette az egyik fél harmadik győzelméig tartó párviadalt. A nyíregyháziak csütörtök 18 órakor a Continental Arénában léphetnek egyet a továbbjutás felé. 
– A második meccsen lehetett érezni a csapaton a terhet, fontos volt felfognunk, hogy nagyon nehéz hely­zetben vagyunk – mondta el lapunknak Szasa Nedeljkovics. 
– Elsődleges feladatunkként fel kellett ráznunk a csapatot. Örülök, hogy sikerült, és láthatóan motiváltan játszott az együttesünk. A játékot még lehet fejleszteni, azon dolgozunk, hogy ez is napról napra sikeresebb legyen. A mentalitásnak csütörtökön is jónak kell lennie, továbbra is abban a tudatban kell röplabdáznunk, hogy ez egy nehéz negyeddöntő, amin túl kell lépnünk. Fontos hogy visszajöttünk a párharcba, mindent meg kell tennünk itthon, hogy előnybe kerüljünk. Ha a legjobb játékunkat hozzuk, akkor van remény a győzelemre. 
A tréner hozzátette, igyekeznek tanulni az első két mérkőzésen látottakból. 
 


Itt már semmi sem könnyű 


– A második meccsen csökkentettük a hibákat. A rájátszásban minden elemnek tökéletesen kell működnie, vagy legalább tökéleteshez közeli szintet kell hozni. Ez persze nem könnyű, de a bajnokság ezen szakaszában már semmi sem az – zárta szavait a vezetőedző. 
A többi párharcban is pörögnek a meccsek, sőt a Békéscsaba már 3–0-val le is zárta a DVTK elleni negyeddöntőt. A Vasas idáig kettőből kettőt nyert az MTK ellen, míg az UTE megszorongatta ugyan a Szent Benedeket, a fürediek két 3:2-es sikerrel vezetnek.

 

Borítókép: A címvédő Fatum hazai pályán kerülhet előnybe a párharcában | Fotó: klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában