Darts, Nyíregyházi Darts Club

2023.01.24. 09:25

Két éve kezdett dartsozni, ma már Hollandiában is ismerik a nevét!

Sipos Dorina a hazai mezőny kiemelkedő tehetségének számít, így rövid és hosszú távon is mer tervezni.

Dorina a Winmau World Open színpadán.

Fotó: Bas van den Berk

A 2023-as esztendő első hétvégéjén rendezte a Magyar Darts Szövetség az utánpótlás bajnokság nyitó fordulóját, melyen a nyíregyházi sportoló ismét dobogóra állhatott. Koránt sem véletlen az „ismét” határozószó használata, hiszen a még mindig csak tizenhét esztendős dartsos a 2022-es szezonban sikert sikerre halmozott.

Hamar letette a névjegyét

– Többekhez hasonlóan én is a televízió képernyőjén keresztül ismerkedtem meg ezzel a sportággal, s mivel a szüleim látták, hogy mennyire is magával ragad a világbajnokság, ezért karácsonyra megleptek egy komplett darts készlettel – kezdte visszaemlékezését megkeresésünkre a Nyíregyházi Darts Club játékosa. – Sajnos a koronavírus-helyzet miatt egy jó darabig csak otthon tudtam gyakorolni, aztán 2021 nyarán csatlakoztam a helyi klubhoz, majd az év végén már, mint igazolt versenyző szerepeltem az országos eseményeken.

Dorina már az első versenyein is kiváló eredményeket ért el, kezdésnek a nyíregyházi Dallas Openen elnyerte a legjobb női versenyzőnek járó címet – itt a nők és a férfiak egy mezőnyben indulnak –, majd harmadikként zárt az utánpótlás bajnokság egyik őszi fordulóján. Egy évvel később aztán már a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, a második számú világszervezet, a WDF által rendezett versenyek közül Csehországban döntőt játszhatott, Hollandiában pedig az ugyancsak kiemelkedőnek számító ötödik helyen végzett.

Sokat jelent a tapasztalat

– A 2022-es versenyeim közül mindenféleképpen kiemelném a holland viadalt, ahol igencsak népes, nemzetközi mezőnyben volt alkalmam játszani – folytatta Dorina. – Amellett, hogy hatalmas élményt jelentettek ezek a párharcok, kiváló tapasztalatszerzésnek bizonyult a torna, ugyanakkor szeretném megemlíteni, hogy a hazai megmérettetések is egyre színvonalasabbak, s a játékosok között is remek közösség alakul.

A dartsot sajnos még ma is nagyon sokan kocsmasportnak tartják, pedig mára már odáig jutott a sportág, hogy az élversenyzők napi szinten hosszú órákat edzenek, sőt az igazán profikkal már kondicionális és mentális trénerek dolgoznak.

– Napi szinten olyan két-három órát edzek, bár, ha a tanulás mellett az időm engedi, akkor próbálok még több időt a játékra fordítani. A tréningek során törekszem az edzéstervnek megfelelően dolgozni, szektorokra és kiszállókra dobok. Dartsozás közben javul az állóképesség és erősödnek az izmok – ecsetelte az edzései felépítését a sportoló.

Sipos Dorina a hazai mezőny kiemelkedő tehetségének számít, így rövid és hosszú távon is mer tervezni.

A PDC színpad az álom

– Nagyjából már összeállt az idei program, indulok női elit és ifjúsági kategóriában is. Kiemelt a magyar bajnokság, a kupa és a csapatbajnokság, na meg persze jó néhány külföldi viadal. Hosszú távon természetesen a PDC színpad az álmom, viszont addig még sok lépcsőfokot meg kell másznom, ami időt és kitartást igényel, de úgy gondolom, hogy eléggé elszánt vagyok ahhoz, hogy elérjem a céljaim – zárta frappánsan a beszélgetést Dorina. 

 

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában