Kosárlabda

2023.01.02. 12:42

Magyar válogatott játékossal erősít a Cápák riválisa

A DEAC honosított amerikai kosarasa Nyíregyházán mutatkozhat be új csapatában.

Darrin Govens magyar papírokkal is rendelkezik, de a bajnokságban külföldinek számít

Fotó: Dömötör Csaba

Az alapszakasz második feléhez érve a férfi kosárlabda NB I/A több csapata is erősítésekbe kezdett. Így tett a DEAC is, amely a jelenlegi idényben nem a tervek szerint szerepel, 5–9-es mérleggel a 11. helyen áll. A debreceni együttes már korábban bejelentette Keenan Gumbs távozását, akinek megvan az utódja. Az új igazolás a magyar bajnokságban már jól ismert, többszörös magyar válogatott Darrin Govens.

Az amerikai születésű irányító, hazánkban megfordult Zalaegerszegen, Körmenden, Székesfehérváron és Szegeden, a legtöbb időt Szombathelyen töltötte, s bajnoki címet is ünnepelhetett a Falcóval. Egyénileg a Szedeáknál töltötte a legsikeresebb szezonját, a 2020–2021-es idényben közel 20 pontot, 6.8 gólpasszt és 27.15 VAL-t átlagolt. Az elmúlt másfél évben Franciaországban kosárlabdázott, a Cholet Basket, a Limoges és a Nancy csapatában.

A 34 éves játékos szombaton, Nyíregyházán mutatkozhat be a DEAC-ban.

A Blue Sharksban is lesz új játékos, a klub ugyanis múlt pénteken bejelentette Rytis Pipiras érkezését. Információink szerint mellette egy légiós center szerződtetése is tervben van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában