Labdarúgás

2023.05.30. 14:42

A Kállósemjén osztályozót játszik az NB III.-ért

A Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú bajnokságot megnyerő Kállósemjén budapesti csapatot kapott ellenfélnek.

A semjéniek a bajnoki cím ünneplése után már az osztályozóra készülnek

Fotó: Pusztai Sándor

A Kállósemjén SE egymást követő két évben is megnyerte csoportját a vármegyei másodosztályú bajnokságban, utóbbit követően vállalta az indulást az élvonalban és ott újoncként azonnal az élen végzett. A semjéniek elsősége csak szombaton vált biztossá, miután az utolsó meccsüket is megnyerték. Kedden aztán már az is kiderült, hogy az Ovszijenko Vologyimir játékos-edző által irányított gárdának osztályozót kell játszania az NB III.-ba jutásért.

Tizennyolc egyesület közül kettő játék nélkül feljutott, a többi tizenhat együttest párba sorsolták. Vármegyénk első osztályú pontvadászatának bajnoka a Budapest-bajnokság második helyén végzett REAC-cal küzd meg. Az osztályozók első mérkőzéseit június 4-én 17.30-tól, a visszavágókat június 11-én 17.00 órától rendezik. Ha a második mérkőzés végén a párharc állása döntetlen, akkor 2x15 perces hosszabbítás, majd szükség esetén tizenegyesek döntenek.

Az osztályozók párosítása:

OMTK ULE-1913–Szombathelyi Haladás VSE
Pápai Perutz–Gyöngyösi AK
REAC–Kállósemjén SE
Semjénháza–FC Dunaföldvár
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gárdony-Agárd
Mohácsi TE–Dunaharaszti MTK
SBTC–Nyergesújfalu
Monostorpályi–Cigánd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában