Labdarúgás

2023.06.27. 13:59

A török bajnokkal találkozik a Kisvárda

Kisvárda–Galatasaray mérkőzést rendeznek az ausztriai edzőtáborban.

A Galata 23-szor nyerte meg hazája bajnokságát

Fotó: AFP

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a labdarúgó NB I. új idényére hangoló Kisvárda Master Good július 10-én utazott volna el Németújvárba (Güssing). A klub most programot változtatott, amire jó oka van: aznap a török bajnok Galatasaray-jal játszhat felkészülési mérkőzést.

A Várda így két nappal korábban kel útra, 10-én pedig a Sturm Graz otthonában összecsap a jó nevű török ellenféllel.

A kisvárdai klub cikke szerint a Galata 65 idényt töltött eddig a török élvonalban, 23-szoros bajnok, 18-szoros kupagyőztes, 16-szoros török szuperkupa-győztes (valamennyi mutatóban rekorder a hazájában), egyszeres UEFA- és európai szuperkupa-győztes, utóbbi címeket 2000-ben hódította el. A török bajnokságot a 2022-2023-as szezonban is megnyerte, így 2019 után foglalhatta el újra a trónt. A csapat Bajnokok Ligája-induló, a selejtező második körében kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A keret összértéke a mértékadónak számító Transfermakt szerint 182 millió euró, legértékesebb játékosa a télen az olasz AS Romától 15 millió euróért szerződtetett olasz Nicoló Zaniolo, aki a Transfermarkt szerint 27 millió eurót ér. Az elmúlt idényben a Galatasaray-ban játszott a Paris SG-től kölcsönvett Mauro Icardi, aki 22 találattal lett a csapat házi gólkirálya a bajnokságban. Tagja a csapatnak továbbá az Arsenaltól igazolt uruguayi-spanyol Lucas Torreira, a Portótól megszerzett portugál Sérgio Oliveira, az olasz Napolitól igazolt belga Dres Mertens vagy a dán védő, Victor Nelsson. A kaput a rutinos csapatkapitány, az uruguayi-olasz Fernando Muslera védi.

A szabolcsiak tehát nem akármilyen játékosokkal találkoznak Ausztriában.

Az edzőtáborban nem lesz már ott Matheus Leoni, mivel a klub nem hosszabbítja meg a szerződését. A 32. évében járó balhátvéd 2021 telén érkezett Kisvárdára, ahol két és fél évet töltött. Ezidő alatt 71 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, 67-szer a kezdő tizenegy tagjaként, 56 végigjátszott meccs van a háta mögött. Hat gól és kilenc gólpassz fűződik a brazil-olasz futballista nevéhez, a pályán összesen 6225 percet töltött. Emellett a Mol Magyar Kupában tíz, az Európa-konferencialigában négy mérkőzésen jutott szóhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában