Atlétika

2023.06.11. 20:05

Kerekes Dóra és Szikszai Róbert második lett a vasárnapi versenyen

Két fedettpályás országos bajnokság után, legrangosabb versenyét rendezte vasárnap a Nyíregyházi Atlétika Centrum. A Magyar Nagydíj-sorozat hatodik állomásának adott otthont a komplexum. A bronz besorolású viadalon tizenkilenc számban hirdettek győztest, a Nyíregyházi Sportcentrum négy számban, öt versenyzővel volt érdekelt. 


A férfi rúdugrók kezdték a programot, a kavargó szél hátráltatta a versenyzőket, így kiemelkedő eredményre nem lehetett számítani, a számot a 4.60-on beszálló Nagy Marcell nyerte meg. A férfi kalapácsvetésben Rába Dánielé lett az aranyérem, a számot csütörtökön nyerő Varga Donát harmadik lett. A női gerelyhajításban Kövér Fanni egyéni legjobbját teljesítve nyerte a számot. Női diszkoszvetésben már nyíregyházi versenyzőnek is szoríthattunk, Kerekes Dórának Salla Sipponen volt a legnagyobb ellenfele. Az ötszörös finn bajnok igazolta jó hírét, egyenletes teljesítményt nyerte a számot, Kerekes Dóra harminc centiméterrel elmaradva vetélytársától második lett. Nő száz gáton első helyen végzett és szlovák csúcsot futott Viktória Forster. Száz méteren a csütörtökön országos csúcsot futó Takács Boglárkánál csak az amerikai Shannon Ray volt gyorsabb. Újabb nyíregyháziként Boros Bence harmadikként ért célba száz gyorson. Férfi diszkoszban Káplár Jánosnak és Szikszai Róbertnek szurkolhattunk. Utóbbi ezúttal sem tudta megelőzni a dél-afrikai Victor Hogant, második sorozatban azonban idei legjobbjával bebiztosította második helyét, szintén  idei legjobbját teljesítette Káplár János, ez a negyedik helyre volt elég. A viadal legrangosabb résztvevője Márton Anita mellett a világbajnok Ealey Chase volt. Kettejük csatáját hozta súlylökés, az amerikai versenyző igazolta klasszisát, négy érvényes kísérletet hajtott végre és egyik sem volt tizenkilenc méternél rövidebb, ezzel az élen végzett, Márton Anita szezonbeli legjobbjával másodikként zárt. Férfi magasugrásban a debreceni Török Gergely csütörtök után ezúttal sem talált legyőzőre. Bakosi Péter az első két magasságát egyből teljesítette, a 2.12 cm csak harmadikra sikerült neki, a 2.15 cm-t pedig mindháromszor leverte, így negyedik helyen fejezte be a versenyt. A  zárószám szép magyar sikert hozott, az újdonsült országos csúcstartó Takács Boglárka magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt kétszáz méteren. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában