Röplabda, Fatum-Nyíregyháza, Fatum Property Kupa

2023.09.22. 21:29

A bronzéremért játszhat a Fatum Property Kupán a Nyíregyháza

A szlovén Calcit és a cseh Prostejov csapatai jutottak a döntőbe.

Nagyot küzdött a Fatum, de végül a Prostejov jutott a döntőbe.

Fotó: Gazdag Mihaly

Rangos csapatok részvételével zajlik a Fatum Property Kupát. Az esemény első napján az Extraligás Újpest és a sokszoros szlovén bajnok és kupagyőztes Calcit Volley csatájával kezdődött a program. A szlovénok nem nagyon hagytak kérdéseket, bár a második szettben alaposan megnehezítették a lila-fehérek a dolgukat, ám végül két ponttal azt a játékrészt is hozták a kanikiak, mint ahogyan a mérkőzést is.

Elődöntő I. mérkőzés: 
UTE–Calcit Volley 0–3 (16–25, 23–25, 14–25)

A második találkozón a cseh Prostejov ellen lépett pályára a házigazda, Fatum Nyíregyháza. Jobban kezdett a „vendég” csapat, korán ötpontos előnyt kiharcolva. Hazai oldalon leginkább Ivana Jeremics volt elemében, de a szerb légiós sem tudta megállítani a Prostejov sorozatát, így a játékrész felénél tovább nőtt a fór. A hajrában viszont jó blokkokkal és pontos támadásokkal sikerült több szettlabdát is hárítania Tóth Fruzsináéknak, de a játszmát így is a csehek nyerték.

A második felvonás eleje is a Prostejové volt, ám a Nyíregyháza egyre szebben dolgozott a mezőnyben, minek eredményeképpen jöttek is a blokkok. Nina Kocics vezérletével tartotta ekkor a távolságot a Fatum. A végjátékra négy pontos hátránnyal fordult a szabolcsi alakulat, ám a cseh egylet rögtön az első játszmalabdáját értékesítette.

A harmadik szett elején jobban kezdett a nyírségi gárda, ám hamar fordított a Prostejov. Kissé hullámzott a hazaiak játéka, melyet könyörtelenül kihasznált az ellenfél. A cseh egyesület végül magabiztosan, 3:0-ra nyerte meg a meccset, azaz szombaton 11 órától a bronzéremért küzdhet a Nyíregyháza, az ellenfele az Újpest lesz, míg a döntőben a Calcit a Prostejovval csap össze.

Elődöntő II. mérkőzés:
Fatum Nyíregyháza–Prostejov 0–3 (-18, -21, -19)
Nyíregyháza: Lászlop 7, Galvao 2, Szabó 1, Földi 1, Jeremics 13, Kocics 18. Csere: Tóth (liberó), Antivero 3. Vezetőedző: Tomás Varga.
Prostejov: Meidlová 8, Trnková 12, Bajusz 1, Loff 6, Sunderliková 13, Cholet 5. Csere: Bruncliková (liberó), Smolková. Vezetőedző: Michal Matusov.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában