Asztalitenisz

2023.10.26. 12:48

A bennmaradásért küzdenek

Hétvégén három mérkőzéssel kezdi meg szereplését a NAC Nyíregyháza.

Szon.hu

Mint az ismert, a NAC Nyíregyháza az Ajkával azonos pontszámmal a negyedik helyen fejezte be a női élvonalbeli küzdelmek alsóházi rájátszást. Ezért a mögöttük végzett Békéssel, Péccsel és Szegeddel egyetemben az NB I. első két helyezettjével játszottak az Extraligába maradást jelentő két helyért augusztus végén. A helybetöltő Extraligás osztályozót sikeresen abszolválták Laskai Íriszék, így ebben a szezonban is a legmagasabb osztályban indulhat Dorogi János csapata.
Az aktuális kiírásban az ismét tizenkét fősre csökkentett mezőny januárig az alap­szakaszban küzd meg egymással. Ezután az elért eredmények alapján kettéválik a mezőny, az első hat a ­felsőházban, míg a mezőny másik fele az alsóházban folytatja a küzdelmeket, az alapszakaszban elért egymás elleni mérkőzések eredményeit pedig magukkal viszik a felek.
A mieink a bajnokság első fordulójában Hajdúhadházán állnak először asztalhoz a tömbösített hétvégén. 
– Nagyon megerősödött a bajnokság, rajtunk kívül, csak a Pécsnek és az Ajkának nincsen külföldi játékosa. A légiósok mellett korábbi válogatott játékosok is haza igazoltak, szóval nem lesz egyszerű a bennmaradás kiharcolása – mondta Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője.
További változás az előzőekhez képest, hogy a találkozók négy nyert mérkőzésig tartanak.
– Rossz döntésnek tartom, hiszen eddig hat nyert találkozóig tartottak a meccsek, így több lehetőség jutott az utánpótlás korú játékosoknak is. Ez  lebonyolítás pedig nem szolgálja a fejlődésüket, mintha csak az lenne a cél, hogy minél hamarabb fejezzünk be egy találkozót – fogalmazta meg sarkos véleményét a szakember.
Vármegyeszékhelyünk együttese szombaton délelőtt a Győr ellen kezdi meg a bajnoki küzdelmeket, majd délután a Kiskunmajsa ellen folytatja, másnap pedig az Ajka ellen zárja a hétvégét. 
– A nyitómeccsen egyértelműen ellenfelünk az esélyes, Szvitacs Alexa mellett már náluk játszik a magyar válogatott Bálint Bernadett, így már nem egy emberesek. Ha esetleg tudnánk hozni a párost és az ifi játékosuk elleni meccset, akkor közel lehetünk a meglepetéshez, ehhez azonban mindennek össze kellene jönnie. A szerb válogatottakkal megerősített Kiskunmajsa ellen több esélyünk lehet, mint a Győr ellen. Az Ajka ellen szerezhetjük meg azonban a bajnokság első győzelmét – latolgatta az esélyeket Dorogi János. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában