Kosárlabda

2023.10.04. 13:38

Új elnököt választottak a vármegyei kosárszövetség élére

A sportszervezetek az elnökség tagjairól is szavaztak.

Forrás: Illusztráció: bb1.hu

Dr. Mohácsi Máté
Forrás: bluesharksbasket.hu

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Mohácsi Máté a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kosárlabda Szövetség új elnöke. Korábban Sitku Ernő is betöltötte ezt a pozíciót, őt Herczku Márton követte, akinek a mandátuma lejárt. A vármegyei szövetség égisze alá tartozó tíz sportszervezet képviselője egyhangú szavazással dr. Mohácsi Mátét választotta meg elnöknek, akinek négy évre szól a megbízatása. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a legutóbbi ülésén jóváhagyta a döntést. 

Az érintettek az elnökség tagjait is megszavazták. A testületet dr. Vajda Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója, Adorján Zoltán, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Balogh Béla, a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete elnöke, valamint Makrai László, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub elnöke alkotja.

 Ide kapcsolódó hír, hogy az MKOSZ korábban meghosszabbította a vármegyei szövetség ügyvezetője, Szobi Dániel megbízatását. Mint ismert, Szobi még jelenleg is aktív játékosa az NB I./B Piros csoportjában szereplő Hübner Nyíregyháza BS-nek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában