Nyíregyháza

2023.11.17. 19:15

Súlyemelő ob - Nagy Péter 19. elsőségére készül

Nyíregyháza fogadja a súlyemelők ez évi országos bajnokságának résztvevőit, akik tíz férfi és tíz női kategóriában versenyeznek szombaton és vasárnap.

Szon.hu

Összesen tizenhat címvédő nevezett, ám nem őrizheti meg elsőségét mindegyikük, már csak azért sem, mert tavalyhoz képest többen is más súlycsoportban próbálnak szerencsét.  Közéjük tartozik a jelen legjobb magyar női súlyemelőjének számító, idén U23-as Európa-bajnok Mitykó Veronika. A békéscsabai versenyző a múlt évben 81 kg-ban nyert, ezúttal viszont már eggyel feljebb, a 87 kilósok között indul, itt is abszolút győzelmi eséllyel áll rajthoz.
A korábbi 87 helyett ezúttal a 81 kilogrammosok rajtlistáján szerepel a tavaly októberi súlyos vállsérülését követően gyakorlatilag visszavonult, a jelek szerint azonban pályafutását mégis folytató Boros Viktória, a szombathelyi Haladás korosztályos Európa-bajnoka. A 76 kg-ban, a Szegedi LSK színeiben készül bajnoki győzelemre az a Horváth Laura, aki ebben az évben a világ legfittebb nője lett, merthogy megnyerte a crossfit-világbajnokságot.
A férfiaknál gyakorlatilag előre oda lehetne adni az aranyérmet 81 kg-ban a címvédőnek, a 2020 után 2022-ben is az év súlyemelőjének választott Fekécs Szilárdnak, aki a Békési TE-ből Tatabányára igazolt át edzője, Balog János májusi váratlan halálát követően. Valójában nincsen ellenfele a pécsiek 44 évesen is elnyűhetetlen 109 kilósának, Gyurkovics Ferencnek sem, aki 16-odszor nyerhet. A 37 esztendős szegedi óriás, Nagy Péter nála is előrébb tart: 2005 óta minden éven ő győz az ólomsúlyúak kategóriájában, s idén megszakítás nélkül immár 19. alkalommal lehet magyar bajnok.
"Vissza-visszatérően fáj a térdem, ezért aztán - bár edzek - hullámzó a teljesítményem, de természetesen indulok az ob-n. - mondta az MTI-nek pénteken a plusz 109 kg-ban szereplő, Tokióban olimpiai hetedik helyezett versenyző. - A mostani bajnokságon nem számít, hogy mennyit emelek, csupán az a cél, hogy nyerjek, s meglegyen a tizenkilencedik is...".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában