Röplabda, női Extraliga, Fatum-Nyíregyháza

2023.12.12. 14:50

Ki kell tenniük a lelküket is a pályára

Első tétmeccsére készül Tomás Varga vezetőedző menesztése óta a Fatum.

A héten már Pampuch Csabával készültek a lányok.

Fotó: Pusztai Sándor

Október 14-én a Swietelsky-Békéscsaba elleni örökrangadóval vette kezdetét a Fatum-Nyíregyháza menetelése a női röplabda Extraliga 2023-2024-es bajnoki idényében. Akkor hatalmas meglepetésre idegenben tudott győzni a nyírségi egylet, amely a kiváló rajtot követően hullámvölgybe került, sorozatban hat mérkőzést veszített el, miközben elbúcsúzott a CEV Challenge Kupától is. A mögöttünk hagyott hétvégén így hiába szakította meg a DVTK elleni sikerrel a negatív szériáját, a klub megköszönte Tomás Varga vezetőedző munkáját.

Pampuch Csaba meccsel a BRSE ellen

A Békéscsaba elleni szerdai bajnoki találkozóra már Pampuch Csaba másodedző készítette fel a csapatot, miközben a Magyar Röplabda Szövetség engedélyezte, hogy ezen az egy mérkőzésen ő irányítsa a gárdát. Ez elővetíti azt, hogy nincs túl sok ideje a szakvezetésnek az új tréner megtalálásához. 

Mint arra emlékezhetünk, tavaly novemberben is Pampuch Csaba volt a beugró, miután Leonidasz Gaitanakisz távozott a klubtól, akkor a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen bejött ez a váltás, hiszen a lányok magabiztosan győzték le a riválisukat.

Ismét meglepetést okoznának

– Hétfőn délelőtt köszönte meg a vezetőség Tomás Varga munkáját, azóta négy edzést abszolváltunk a lányokkal – vezette fel a találkozót lapunk megkeresésére a csapat megbízott edzője, Pampuch Csaba. – Bizakodva készülünk a mérkőzésre, az első fordulóhoz hasonlóan ezúttal is szeretnénk meglepetést okozni. Biztos vagyok benne, hogy a lányok a szívüket, lelküket kiteszik majd a pályára. Egyelőre az edzőváltás miatt kissé visszafogottabb a hangulat, de éppen ezért várom azt, hogy önfeledt játékot nyújtsunk.

A találkozót 18 órától rendezik a Contiental Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában