Vízilabda, Aqua SE

2024.01.31. 09:26

Hazai medencében játszottak bajnokit a lányok

Szon.hu

Először rendezett az Aqua Sport Egyesület országos bajnoki fordulót a leányoknak. Az OB Leány Gyerek II (U14) zöld csoportjának második fordulóját a nyíregyházi Városi Uszodában rendezték szombaton. A csoportban az AQUA SE leányai mellett a BVSC-Zugló, KSI SE, és a Szolnok csapatai küzdenek egymással az alapszakaszban. Ezen a hétvégén a Szolnoki Amazonok, és a BVSC-Zugló volt a nyíregyházi lányok ellenfele, a mieink mindkét meccsüket megnyerték.
–  A Szolnok ellen lehengerlő volt a játék, itt nem talált fogást az ellenfél, csapatunkon, így hoztuk a kötelezőt. A második meccs már közel sem volt sétagalopp. Beteg és sérült játékosainkat a többiek pótolni tudták. Többen olyan kiváló játékkal rukkoltak elő, akik az előző fordulókban kevesebbet mutattak. Két győzelmünk nagyszerű siker. Jelenleg a csoport második helyén állunk, de az utolsó alapszakasz fordulóban, szeretnénk meglepni a vezető KSI csapatát – értékelt Urbin Tibor edző. 
Eredmények :
Szolnoki Amazounok - Aqua Se Nyíregyháza  4-24
Gól : Potor 11, Simon L. 6, Habzsánszky 3, Horváth S. 2, Maticsák, Márton 
BVSC-Zugló - Aqua Se Nyíregyháza    9-13
Gól : Habzsánszky 5, Simon L., Márton 3-3, Potor, Horváth S.

Miskolcon vendégszerepelt az AQUA SE Nyíregyháza U15-ös vízilabda csapata az Észak-keleti Területi Gyermek II. (U15) bajnokságban. Az évkezdés jól sikerült: két magabiztos győzelem.
–  Az eddig veretlen AQUA SE ezúttal könnyebb ellenfeleket kapott, ennek megfelelően nem az volt a feladat, hogy hogy nyerjük meg a mérkőzéseket, hanem az, hogy fegyelmezetten játszva, keveset hibázva, jó befejezésekkel vívjuk meg a meccseket – természetesen győzelemmel a végén. A csapat mindkét meccsen jó teljesítményt nyújtott. Sorokat cserélve, egyenletesen, motiváltan és eredményesen játszottunk. Mind a 16 játékosunk szerephez jutott – fiúk, leányok vegyesen. Lehetőség nyílt a korábban kevesebb mérkőzés percet játszók számára is a versenyhelyzetben történő gyakorlás.  Ezzel a két győzelemmel továbbra is tartja hibátlan sorozatát a csapat –  tájékoztatott Éder Zsolt utánpótlás edző.
Eredmények:
AQUA SE Nyíregyháza –  Aquatics Úszásoktató és Vízilabda SC     17  –  2  (5-0, 4-1, 4-1, 4-0)
Góllövők: Himics P. 5, Tomori G. 4, Jávor E. 3, Simon D. 2, Tári R., Horváth Z., Radóczi S.
Kazincbarcikai SK Delfin VK –  AQUA SE Nyíregyháza      1  –  21  (0-5, 0-4, 1-7, 0-5)
Góllövők: Tári R. 4, Simon D. 3, Udvarhelyi M. 3, Jávor E. 2, Himics P. 2, Tomori G. 2, Horváth Z., Koncz L., Rácz B., Tóth B., Kokas Á.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában