Kosárlabda, Sitku Zsuzsanna

2024.01.31. 10:40

Sitku Zsuzsanna lett a forduló legjobb magyar játékosa

Sitku Zsuzsanna (labdával) egyre jobb formát mutat.

Fotó: Sopron Basket

Hozta a kötelezőt a BEAC otthonában a Sopron a női kosárlabda NB I. 12. fordulójába. A nyíregyházi kötődésű Sitku Zsuzsanna remekelt – 16 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, két kiharcolt fault, valamint 1-1 labdaszerzés és blokk került a neve mellé, ami 26 perc alatt 25 VAL-t jelentett. A legendás Sitku Ernő lánya ezzel a játékkőr legjobb magyar kosárlabdázója lett.

Jó meccset játszottak

– Szerintem védekezésben voltak olyan dolgok, amikben jobban tudtunk volna teljesíteni, főleg a harmadik negyed első perceiben voltak ezen a téren kihagyásaink – mondta a 86–52-re megnyert mérkőzést követően Sitku. – Ezeket leszámítva szerintem jó meccset játszottunk, örülünk a győzelemnek!

A szintén Sopronban kosárlabdázó újfehértói Papp Klaudia 6 ponttal és 2 lepattanóval abszolválta a mérkőzést. 

A február 8. és 11. között Sopronban megrendezésre kerülő FIBA Női Kosárlabda Olimpiai Selejtező miatt most kisebb szünet következik a bajnokságban. A válogatott bő, tizenöt fős keretének természetesen Sitku Zsuzsanna is a tagja.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában