Szováta

2024.02.22. 10:15

Tanárok rúgták a bőrt

Szatmári pedagógusok végeztek a második helyen az országos teremfoci-bajnokságon.

Szon.hu

A Nemzeti Pedagógus Kar csapata

Forrás: Fotó: NPK

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Országos Elnöksége évente megszervezi az Educatio Kupa országos teremfoci-bajnokságot. A magas színvonalú labdarúgótornán több éve – hagyományosan – részt vesz a magyarországi Nemzeti Pedagógus Kar delegációja is. Az elsősorban szatmári pedagógusokból álló csapatot Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) alelnöke, Sonkád polgármestere, a Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium főigazgatója menedzselte. 

Kétnapos torna 

Az erdélyi oldalon a döntő tornára a kvalifikációt régiónkénti, illetve megyei szintű selejtezők előzték meg. A mérkőzéseket, néhány kivétellel, a teremfoci játékszabályai szerint játszották. A torna idén is kétnapos volt, a helyszínt a festői szépségű Szováta adta, ahol a február 17-én és 18-án megrendezett döntőbe 18 csapat jutott be. Őket hat, háromfős csoportba sorsolták, a mérkőzések után a sorrend szerint helyosztókat játszottak. Az első helyezettek az elődöntőbe, majd az ott győzedelmeskedők a 3 csapatos döntőbe juthattak. Az NPK csapata lelkes és eredményes játékkal a nagyon előkelő 2. helyezést érte el. 
A bajnokságon a gólkirály mellett díjazták a legeket is, mint: legjobb kapus, legjobb mezőnyjátékos, legidősebb és legfiatalabb játékos. 

Felejthetetlen élmény 

A két fő szervezőnek, Burus-Siklódi Botondnak (RMPSZ-elnök, Csíkszereda) és Ferencz-Salamon Alpárnak (RMPSZ általános alelnök, Csíkszereda), a környezetnek, a szívélyes vendéglátásnak és természetesen az eredménynek köszönhetően is feledhetetlen élményben volt részük az NPK-t képviselő labdarúgó tanároknak és a delegáció többi tagjának egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában