Kézilabda

2024.03.12. 20:08

Ez nem tucatkézilabda volt!

Március első két hétvégéjén épp egy tucatnyi vármegyei helyszínen láthattak, közel sem tucatkézilabdát, a sportbarátok.

Tarnavölgyi Gergely

Március 2-3-i hétvége

Fiú U-10 Nyíregyháza

– Az első két találkozó még a reggel hangulatában zajlott, a nap harmadik mérkőzésén a Hajdúnánás Kézilabda NKFT. csapata dominált a kisebb létszámmal megjelenő Sárospatakkal szemben. Ezután a Balkányi ISE és a Tiszavasvári SE rangadó következett, ahol a nagy tempónak köszönhetően sok gól született mind a két oldalon. Ezt követően a Kisvárdai KC - Sárospataki RKG Alapítvány mérkőzésen, volt „bunyó” rendesen. Az utolsó előtti mérkőzésen a Hajdúnánási Kézilabda NKFT. játszott a Balkányi ISE-vel, amelyen már megnyugodtak a kedélyek. A nap utolsó mérkőzésén a Sárospataki RKG Alapítvány és a Nyíregyházi SN Kft. mérkőzött meg egymással, ahol már-már túl agresszív védekezést és szép gólokat láthattak a nézők – értékelt a játéknap versenybírója, Bíró Eszter.

Lány U-10 Mátészalka

– Az első mérkőzéseiket játszották le a tavaszi szezonban az U10-es korosztályú lányok a gyermekbajnokságban. 8 párharcot láthattak a nézők, ahol játékosok nem adták fel, hősiesen küzdöttek az utolsó percekig Mátészalkán – foglalta össze tapasztalatait Molnár Nikoletta versenybíró.

Lány U-10 Csenger

A csengeri városi sportcsarnokba utaztak az L-U10 hármas csoport (Borsod, Szabolcs) csapatai. Nagy izgalommal várták a lányok, hogy újra pályára léphessenek. A szép számmal megjelent szurkolók örömére bátran játszottak és szép megoldásokat is láthattunk. Ebben a korosztályban nem számolják az eredményeket, hiszen a sport és a kézilabda megszerettetése a cél – tudatta Bereczki Andrea, a játéknap versenybírója.

Fiú U-10 Mátészalka

– Ebben a korcsoportban még nem jegyzik a dobott gólokat, ennek ellenére minden csapat úgy küzdött, mintha az első helyezés lenne a tét. Nagyon szép megoldásokat láthattunk a fiúktól – summázott Mócsán Katalin versenybíró.

Lány U-12 Csenger

Csenger VKC - SZUSE Fehérgyarmat 14-9
Mátészalkai MTK - Kisvárda 18-12
SZIKE Nyíregyháza - Balkányi ISE 4-13
SZUSE Fehérgyarmat - Mátészalkai MTK 12-5
Kisvárda - Balkányi ISE 18-14
SZIKE Nyíregyháza - Csenger VKC 4-17

– 6 mérkőzés, 140 gól. Nem kis iramot diktáltak a lányok némelyik mérkőzésen. A Csenger csapata mindkét mérkőzését győzelemmel zárta. Ettől függetlenül minden csapatot dicséret illet, hiszen nagyot küzdött mindenki – emelte ki Mócsán Katalin.

Fiú U-14 Nyírbátor

– A mai játéknapon magas hőfokú és iramú mérkőzéseket láthattunk, az ifjú urak kitették minden tudásukat a pályára. Kiemelkedett a mezőnyből szervezettségben és játék tudásban a SZIKE-Nyíregyháza csapata, gratulálunk a fiataloknak és felkészítőiknek – mondta Hostisóczki Tamás versenybíró.

Eredmények:

Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor SE – Dombrádi MDSE 25-19
Balkány ISE – Mátészalkai MTK 18-17
SZIKE Nyíregyháza – Dombrádi MDSE 47:11
Balkány ISE – Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor SE 33-32
SZIKE Nyíregyháza – Mátészalkai MTK 29-14

Március 9-10-i hétvége

Lány U-11 Kisvárda

– Nőnapi kézilabda gála, fiatal hölgyek előadásában. Szombaton az U-11-es korosztály Kisvárdán mutatta be egymás elleni megmérettetésen a tudásukat. Meglepően valóban, gála játék volt a színvonal, rengeteg szép megoldással, mondhatnám egyáltalán nem sablonos, unalmas játékot láthattak a szülők és szurkolók. Az utánpótlás nagyon jó úton jár, látszik a beletett munka, az edzések hatása. Néhány év múlva nagyon sok jó játékos közül lehet majd válogatni, nehéz is lesz a dolga a csapatvezetőknek – foglalta össze tapasztalatait Veress Márk versenybíró.

Fiú U-11 Nyíregyháza

– Remek mérkőzések, jókedv és gördülékeny rendezés jellemezte a mai napot, ahol remekül érezhette magát minden résztvevő. A csapatok jó úton haladnak, a gyermekek a mérkőzések minden percét élvezték – értékelt Hostisóczki Tamás versenybíró.

Résztvevő csapatok: Nyíregyházi SN Kft., Szivacs KC, Tiszavasvári SE, SZIKE Nyíregyháza, Kemecse SE, Sütő Kézisuli, Hajdúnánás KNKFT

Fiú U-11 Mátészalka

– A legszorosabb és legszínvonalasabb meccset a házigazda Mátészalka játszotta a Debreceni Sportiskola csapatával. A játéknapon jó volt látni, ahogy a tapasztaltabb játékvezetők a pályán és a pályán kívül is segítették a frissen vizsgázott fiatal kollégáikat – emelte ki Sarca-Márkus Gizella versenybíró.

Lány U-13 Nyírpazony

A vasárnapi nap az első meccsen a rendezők domináltak a Vitka csapata felett, a második mérkőzést szintén ez a gólarány jellemezte. A harmadik meccsen nem a védekezésé volt a főszerep, hiszen 40 gól született a 40 perc alatt. A Szatmár USE és Borsod SKSE mérkőzés feszült hangulatban telt, amely végül a borsodiak győzelmével ért véget. A Szoboszló - SZIKE mérkőzés szorosnak indult, azonban az első félidő felétől kezdve a SZIKE felülmúlta ellenfelét. A nap zárásaként a Kisvárda - BSK Kazincbarcika mérkőzést tekinthettük meg, amely szoros mérkőzésen végül a BSK győzelmével zárult – közölte Bíró Eszter versenybíró.

Lány U-15 Csenger

Lány U-15 Fehérgyarmat

– Szatmár USE Fehérgyarmat rendezte az országos kézilabda gyermekbajnokság leány U-15 kettes osztály alsóházának második fordulóját. A házigazdák és a Mátészalkai MTK leányai fölényesen, kiváló játékkal arattak győzelmeket a nap folyamán, ezzel újra bebiztosították a tabellán a helyüket. Kiváló védekezéssel és kapusteljesítménnyel, valamint látványos csapatjátékkal alakították ki a sok gólos győzelmeiket – mondta Bereczki Andrea versenybíró.

A mérkőzések végeredményei az alábbi linken megtekinthetőek:
https://mksz.hu/versenyek-gyermekkezilabda/upNoiVersenyek/32022616/320220802

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában