Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2024.03.25. 11:12

"Tíz perc alatt kinyírtuk magunkat"

A Kisvárda Master Good SE rossz kezdése rányomta a bélyegét a NEKA elleni mérkőzésükre.

Szon.hu

Fotó: NEKA/Tompos Gábor

Meglepetésnek talán nem lehet nevezni, hogy a Kisvárda Master Good SE szombaton vereséget szenvedett az egyre karakteresebb játékot mutató NEKA-tól Balatonbogláron (31–28). Az viszont annál meglepőbb volt, ahogy a vendégek kezdték a mérkőzést, a hazaiak szinte minden támadásukat góllal fejezték be. A másik oldalon viszont hibát hibára halmoztak a játékosok, az első kisvárdai gólra közel nyolc percet kellett várni, a tizenegyedik percben 8–2-es NEKA vezetést mutatott az eredményjelző. Ahogy a találkozót követő sajtótájékoztatón fogalmazott Józsa Krisztián, a Kisvárda vezetőedzője, tíz perc alatt kinyírták magukat.
– A szombati teljesítményünkre nincs mentség – szögezte la határozottan Józsa Krisztián. – Tudtuk, hogy fontos találkozó vár, élet-halál harc vár ránk. Ennek a kezdésnek nem volt semmi előjele, érthetetlenül állunk előtte. Amire készültünk védekezésben, a NEKA egy az egy elleni játékainak hatástalanítására, nem tudtuk megvalósítani. Újdonsággal nem rukkoltak elő, azt kaptuk, amit vártunk, mégsem tudtuk megoldani a megbeszélt taktikai dolgokat.
A csapatnak nemcsak hátul, elöl is akadtak problémái.
– Támadásban, főleg az elején, lassúak, körülményesek voltunk. Nem vállaltuk fel a lövőhelyzeteket, ezekből lettek a labdaeladások, mert lövések helyett jöttek a pánik passzok, ezekből kaptuk a lerohanás gólokat és így nagyon hamar jelentős különbség alakult ki. Utána egész meccsen futottunk az eredmény után. Öröm az ürömben, hogy nem adtuk fel, végig küzdöttünk, hajtottunk. Sajnos azonban amikor közelebb férkőztünk mindig jött egy hiba kulcsszituációkba, így komoly sanszunk nem volt a fordításra. Nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat – zárta Józsa Krisztián.
A Kisvárda Master Good SE csütörtökön hazai pályán a Budaörs ellen folytatja bajnoki szereplését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában