szon-sportoldal

2008.12.17. 10:05

Bakira kényszerítenék a Bakut

<p>A röplabdanapok csúcspontja következik! A Betonút-NRK női együttese csütörtökön (18 óra) olyan elődadásra készül, amire emberemlékezet óta nem volt példa.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/bakira-kenyszeritenek-a-bakut/cn/szon-news-km_01-20081217-100317">Az azerbajdzsáni mérkőzés tudósítása: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Challenge Kupa harmadik fordulójának visszavágóján az Azerrail Baku együttesét fogadja – a sansz pedig adott a visszhangos bravúrra. A világban oly népszerű, hazánkban viszont hányattatott sorsú sportág hébe-hóba tud felmutatni veretes eredményt, a hölgyeknél utoljára a BSE verekedte be magát a nyolcaddöntőig nemzetközi színtéren, nevezetesen a CEV Kupában. Ennek kereken tíz éve, megjegyzendő: Ludvig Zsolt a szakmai stáb tagjaként az akkori menetelésnek is tevékeny részese volt. Ezúttal a nyíregyházi együttest próbálja a legjobb tizenhat közé vezetni, az idegenbeli 3:2-es vereség ehhez jó alapot teremtett. Az eredmény kommentálásához elég legyen annyi: az azeri bajnok, az Európa-bajnokságon harmadik helyen végzett ország kirakatgárdája vérrel-verítékkel nyert egy hete.

– Ötven százalék esélyt látok a továbbjutásra, ami azért biztató, mert előzetesen sokan temettek minket, fabatkát sem adtak volna a sikerünkre – elmélkedett Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK edzője. – Kis túlzással azt is mondhatnám, minden azon múlik, mire leszünk képesek Rahimovával szemben. A kinti meccsen bebizonyosodott: az ellenfél teljesítménye gyakorlatilag a tizennyolc éves tehetségtől függ: ha a kiemelkedő képességű válogatott játékos bombaformában lesz, akkor egyedül megnehezítheti dolgunkat. Egyértelműen rajta áll vagy bukik az azeriek produkciója, amennyiben az ő semlegesítését megoldjuk, győzhetünk. Bár vasárnap még Kaposváron szerepeltünk, míg kedden a Gödöllőt vertük, szerencsére két könnyebb mérkőzésen vagyunk túl, így remélem, bírni fogjuk az iramot, mert az is elképzelhető, közel három órás csatába bonyolódunk.

Hosszabítás

Az aktuális sorozatra érvényes kupaszabály

értelmében a nyíregyházi összecsapáson

egy esetleges vendégsiker az azeriek automatikus továbbjutását

jelentené. Ugyanakkor a házigazda számára

a 3:1-es diadal is elég a továbbjutáshoz, viszont

a 3:2-es NRK-gyõzelem „hosszabítást”

eredményez – ekkor tizenöt pontig tartó, úgynevezett

aranyszett hivatott dönteni a párharc kimenetelérõl.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!