kézilabda

2019.10.07. 07:53

Egy pontot ért az erőfeszítés

Kevésen múlt a győzelmük, Bakó Botond mégsem elégedetlen.

Dombi Luca idegenbeli legjobbját nyújtotta pénteken | Fotó: Móricz Csaba

Nem várt fordulatokat, izgalmas végjátékot hozott pénteken a Kisvárda Vác elleni találkozója. A vendégek már-már páholyban érezhették magukat, a szabolcsi csapat azonban megrázta magát és ledolgozta hátrányát. A lefújás előtt nem sokkal Dombi Luca győztesnek hitt találatot szerzett, a Duna-parti gárda azonban még válaszolni tudott, így döntetlennel ért véget a találkozó (24–24).

Ebből lehet erőt meríteni

– Egy nehéz mérkőzésen szereztünk pontot. A válogatottszünet miatt keveset tudtunk együtt készülni, múlt kedden volt először teljes a keretünk, ekkor tudtunk először együtt edzeni.

– A válogatottból visszatérő játékosaimon látszott is, hogy másfél hét kiesett a közös gyakorlásból, nehezen vették fel a csapat ritmusát, és nem tudták azt a színvonalat hozni, amire egyébként képesek. Örömteli azonban az, hogy az eddig kevesebb szerephez jutó játékosok nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, és hozzá tudták tenni azt a pluszt, ami kellett ehhez az eredményhez. Nagymértékben nekik köszönhető, hogy vesztes állásból visszahoztuk a mérkőzést, és a végén nem sok hiányzott a győzelmünkhöz.

A mérkőzés összképét tekintve elégedett lehetek az eredménnyel, illetve azzal a küzdőszellemmel, azzal az egységgel, amit mutatott a társaság. Az idény elején és közben is többször beszéltem arról, hogy egy harcias, a mérkőzésen végig küzdő csapatot építünk, azt gondolom, hogy ez egyre markánsabban látszik. Rengeteget kell még azonban fejlődnünk egyénileg és csapatszinten is, de jó úton haladunk.

– Nagy hiba lenne, ha csalódott lennék az eredmény miatt, annak ellenére, hogy egy másodpercen múlott a győzelmünk. Igazából azt kell értékelnünk, hogy honnan jöttünk vissza és fordítottuk meg a mérkőzést, ebből kell erőt merítenünk – mondta Bakó Botond

Fehérváron folytatják

Dombi Luca idénybeli legjobbjával rukkolt elő, és a maga öt találatával a hazaiak egyik legeredményesebb játékosa volt.

– Úgy gondolom, hogy Vác ellen nagyon jó eredmény a döntetlen, főleg úgy, hogy már hattal is vezettek. A második félidőt egy kicsit nehézkesen kezdtük el, azonban a félidő vége felé összeállt a védekezésünk, sikerült könnyű gólokat szereznünk, és Betti is jól védett. Meccs előtt kiegyeztünk volna ezzel a döntetlennel – fogalmazott Dombi Luca.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában