Ibrány: nem került szóba a bajnoki cím

Akt.:
Az újonc sárga mezes ibrányiak a második helyről kezdik meg a tavaszi menetelést
Az újonc sárga mezes ibrányiak a második helyről kezdik meg a tavaszi menetelést - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Újoncként végig harcban voltak az őszi elsőségért, pedig ez nem volt téma az öltözőben.

A megyei másod­osztály Pannónia csoportját veretlenül megnyerő Ibrány újoncként vágott neki a megyei első osztály idei küzdelmeinek. Az utolsó fordulóban Nagyhalászban elszenvedett vereséget követően csúszott le a dobogó tetejéről, így második helyen kezdi majd meg a tavaszi menetelést Madalina György csapata.

– Még el sem kezdődött a szezon, máris keretünk erősségét emlegetve kiáltottak ki bennünket a bajnokság toronymagas esélyesének, pedig ez nálunk még beszélgetés szintjén sem merült fel – kezdte értékelését Madalina György, az Ibrány mestere.

Két lábtörés

– Nem kezdtük jól a bajnokságot, hiszen egy másik újonc otthonában játszottunk döntetlent. Következő heti meccseinken viszont tényleg úgy játszottunk, mint akit nem lehet megállítani, hat győzelemmel és egy döntetlennel az első helyen találtuk magunkat. A nyolcadik forduló nekünk azt jelentette, mint Napóleonnak Waterloo, addig is volt sérült játékosunk, azonban akkor huszonnégy óra alatt két lábtörés és egy szalagszakadás történt. Hogy kerek legyen a történet, a következő meccsen még egy szalag szakadt, a hátralevő hét fordulót pihenő nélkül tizenegy ember játszotta végig, bár teljesen ez sem igaz, mert az utolsó meccsen volt egy kiállításunk is. Ennek ellenére voltak jó eredményeink, győzni tudtunk a Baktalórántháza, a Nyírgyulaj, a Vásárosnamény ellen és a Kisvárdát is legyűrtük hazai pályán. Az utolsó két mérkőzésen azokat a pontokat buktuk el, amelyekkel most vezethetnénk a bajnokságot. Végeredményben elégedettek lehetünk, mert benne vagyunk az első háromban és még nem dőlt el semmit. Remélem, ez a rémálom véget ért számunkra és további sérülések nem nehezítik a munkánkat.

Pócsi fontos gólokat szerzett

– Összességében a védekezésünket emelném ki, hiszen a az őszi szezonban messze mi kaptuk a legkevesebb gólt. Legjobb mérkőzésünk a Kisvárda elleni volt, ahol a játék színvonala magasabb osztályban is megállná a helyét, egy olyan csapatot tudtunk legyőzni, amelyben taktikailag és technikailag magasan képzett játékosok futottak ki a gyepre. Volt azonban hat olyan mérkőzésünk, amikor gólképtelenek voltunk. Elismerés illeti az összes játékosomat, mert a sérülések ellenére, megfogyatkozva is harcban vagyunk még a bajnoki címért. Ki kell azonban emelnem Pócsi Balázst, aki mind a tizenöt mérkőzésen pályára lépett és egyenletes, jó teljesítményt nyújtott, valamint védő létére fontos gólokat szerzett.

Ibrányi mutatók

Őszi végeredmény 2. 15 9 9 3 36-9 30

Hazai pályán 4. 8 5 1 2 20-5 16

Vendégként 2. 7 4 2 1 16-4 14

Házi góllista. 9 gólos: Nagy Dávid. 7 gólos: Kiss Tamás. 6 gólos: Majoros Tamás. 4 Gólos: Somogyi Márk. 3 gólos: Pócsi Balázs és Somogyi Tibor. 1 gólos: Balogh Gábor, Csáki József, Jeddi Béla.

BB

Címkék: , ,


Ibrány.
SZON.HU


hirdetés