Kisvárda hírei

2013.06.17. 12:28

Színek és illatok, virágos jókedv Kisvárdán

Kisvárda - „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”-tartja a híres mondás, mely alapján Kisvárda város vezetése és lakói valóban jó embereknek titulálhatóak.

Kisvárda - „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”-tartja a híres mondás, mely alapján Kisvárda város vezetése és lakói valóban jó embereknek titulálhatóak.

A már két évvel ezelőtt útjára indított teljes városi virágosítás most még nagyobb mértékben, még több virággal, egyre több területen valósult és valósul meg Kisvárdán.

Nem csupán a megújult főtér és a parkok pompáznak színekben és illatokban, hanem – számos egyéb terület mellett – a Csillag utca, a Mártirok út, a Zrínyi téri kereszteződés is virágos kerttel, vagy éppen fából kialakított ágyással köszönti az arra járó városlakókat és vendégeket.

Kisvárda Város Önkormányzatának közmunkásai ebben az évben 40-45 ezer tő virágot ültettek ki városunk bel-és külterületeire egyaránt. A virágok nagy része saját nevelésű, melyet az önkormányzat tulajdonában és fenntartásában lévő üvegházban termesztettek.

„Városunk önkormányzata nem csupán a növények nevelését és kiültetését, hanem azok gondozását is végzi az érintett területeken.” - mondta Maklári Balázs, köztisztasági referens.

„Magam és képviselő társaim nevében is vallom, hogy egy rendezett környék, egy virágokkal díszített park, kis utca-vagy járdaszegély nem csak a szemeket, hanem a lelkeket is melengetik. Kisvárda mindenkié, aki itt él, aki otthonának érzi. S ahogy csinosítjuk, szépítjük saját otthonainkat, úgy kell, hogy mi városvezetők szépítsük Kisvárdát, a városlakók és az idelátogatók kedvére, örömére.” - nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki közvetlen munkatársait is örömre fakasztotta, a Polgármesteri Hivatal sétáló utcán lévő épületének felvirágoztatásával is.

Kisvárda virágosításához a lakók hozzájárulását, együttműködését is várják, akik egy nemes, egészséges versengés keretében meg is mérettethetik kertjeik, udvaraik szépségét, az immáron második alkalommal meghirdetett, Virágos Kisvárdáért nevet viselő pályázatban. (részletek a www.kisvarda.hu oldalon.)

„Virágos jókedvünk” pedig egészen télig megmaradhat, hisz már azon sem kell aggódnunk, hogy a virágok eltűnnek, vagy a zöldfelületeket, parkosított tereket megrongálják, hisz, ahogyan arról korábban már hírt adtunk, városunk térfigyelői kamerái mindent látnak.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!