Sport

2014.07.23. 15:05

Hidegzuhany helyett jégfürdő

Külföldön már bevált eszköz „bevetésére” készülnek a nyírbátoriak.

Külföldön már bevált eszköz „bevetésére” készülnek a nyírbátoriak. A kovács mesterség nem egyszerű mutatvány. Kovács Jánosnak sem, holott ha valaki, ő már átélt ezt azt a futballban. Márpedig a rutinos szakember próbálja ütni a vasat – július elején állt munkába az NB III-as nyírbátori együttesnél, amelyet azon melegében kell összekovácsolni. A megreformált bajnokságban első nekifutásra nyolcadik helyen végzett klub berkein belül ugyanis meglehetősen mozgalmas az élet.

Na ja, javában tart az átigazolási időszak, munka akad bőven. Leginkább játékosfronton. Nem meglepő módon, a keretben változások történtek: öt labdarúgó elköszönt, a létszám mégsem rövidült – ugyanennyi friss szerzemény készül nagyat alakítani.

– A törekvésünk az, hogy minél több helyi játékost foglalkoztassunk, egyúttal a megyei tehetségeknek lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre, ehhez az NB III-as bajnokság, azt hiszem, teljesen megfelelő terep – fejtegette Baracsi Balázs, a nyírbátori klub elnöke. – A cél a biztos bennmaradás kiharcolása, akárcsak a legutóbbi idényben, ezzel együtt a jelenlegi keretet többre taksálom annál, minthogy a kiesés elkerüléséért harcoljon. Mindemellett a létesítmény további fejlesztését legalább ennyire fontosnak tekintjük.

Már elkezdődött a centerpálya körüli kerítés cseréje, és egy jégkabin beszerzése, ami a következő hetekben érkezik. Ez a berendezés külföldön és a magyar élvonalbeli klub többségénél már elfogadott, bevált módszer, a minél gyorsabb regenerálódást segíti.

 

Névsorolvasás

A nyírbátori játékoskeretben történt nyári változások

Távozott: Mészáros Márk (Szeged), Szilágyi Norbert (Jászberény?), Lőrincz Sándor (Nyírgyulaj), Haburcsák Krisztián (Tiszavasvári?), Csáki József (Ibrány?).

Érkezett: Pálfi István (Győri ETO), Benkő Balázs (Nyíregyháza Spartacus), Szatmári Sándor (Nyíregyháza Spartacus), Pálvölgyi Balázs (Kisvárda), Osváth Sándor (Nyírsuli).

 

A teljes cikk a Kelet-Magyarország július 24-i számában olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!