Helyi közélet

2015.05.08. 14:02

A fővárosban fesztiváloznak a záhonyi médiakörös diákok

Záhony, Budapest - Pénteken a fővárosi Millenáris Parkban rendezik meg a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, melyen a felső-szabolcsi térséget - a korábbi évekhez hasonlóan - a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákújságírói képviselik.

Záhony, Budapest - Pénteken a fővárosi Millenáris Parkban rendezik meg a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, melyen a felső-szabolcsi térséget - a korábbi évekhez hasonlóan - a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákújságírói képviselik.

A határvárosi médiakörös diákok 1995 óta vesznek részt a fesztiválokon, mely minden évben az ifjúsági média legnagyobb eseménye. Ezúttal is több mint ezer ifjú tollforgatót és rádióst vártak az ország általános és középiskoláiból, valamint felsőoktatási intézményeiből. A rendezvény délelőtti házigazdája, Rátonyi Krisztina, a Petőfi TV műsorvezetője köszöntötte a D csarnokban gyülekezett közönséget, akik ezt követően a Moziteremben tekinthették meg a Nem tűntem el című, Richter Gedeonról szóló játékfilm első részét. A mazsorettek tánca után Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke mondott köszöntőt, majd Novák Katalin Ifjúságpolitikáért felelős államtitkár üdvözölte a nagyszínpad előtt összegyűlt diákmédiásokat.

A 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait Takách Zsuzsanna, az NMHH kommunikációs igazgatója adta át a győzteseknek.

A délelőtt folyamán egy konzultáció keretében Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos volt a fesztiválozók vendége, a nagyszínpadon pedig a magyarországi X-Faktor legfiatalabb győztese, Tóth Andi énekelt. Délben elkezdődtek a közönségtalálkozók a celebvilág jeles képviselőivel: Tóth Gabival, Tóth Andival, Feke Pállal, Vágó Pirossal, Nagy Lantos Balázzsal és Mohay Bencével találkozhatott a Sajtófesztivál közönsége.

Délután folytatódnak a pályázati díjátadók és a közönségtalálkozók is, utóbbiak Mautner Zsófi, Fördős Zé, Gundel Takács Gábor, Michelisz Norbert, Rátonyi Krisztina, Buda Márton, Szentendrei Adrienn és Trömböczky Napsugár, később pedig Janklovics Péter, Harsányi Levente, Abaházi Csaba, Agárdi Szilvi és a Spoon részvételével.

A nagyszínpadon egy fergeteges Spoon koncertben lesz részük a jelenlévőknek, 17 órakor pedig az Új Nemzedék jutalomsorsolással zárják a DUE Médiahálózat idei Sajtófesztiválját.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában