Helyi közélet

2011.05.18. 12:50

Jobbik: A kormány elfojtja az egyéni védekezés jogát is

<p>A Jobbik örül annak, hogy a kormány meg szeretné segíteni a fagykárt szenvedett gazdákat, s nagyon reméli, hogy a segítségnyújtás nem csupán retorika marad. – mondta szerdai sajtótájékoztatóján dr. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.</p>

Ha valóban komolyan gondolja a kormány a kárenyhítést, akkor a Jobbik partner lesz, minden segítséget megad, ha azonban a kormány kifarol a gazdák alól, s nem lesz olyan támogatás, mint 2007-ben, akkor a Jobbik kemény kritikáira és támadásaira készülhet fel. Hozzátette: a gazdák a segítségnyújtással nem profitra akarnak szert tenni, hanem a jövő évi termésig felmerülő költségeiket szeretnék fedezni.

Az ellenzéki párt politikusa aggódik az M49-es gyorsforgalmi út megépítése miatt is.  Az elmúlt év végén még arról volt szó ugyanis, hogy az M3-as autópálya Őr-Jármi csomópontjától  Ököritófülpösig épül meg a 2x1 sávos gyorsforgalmi út, az utóbbi hetekben azonban arról lehetett hallani, hogy az M49-es csak Kocsord keleti részéig valósul meg egyelőre. „Ha nem épül meg az eredeti hosszban az M49-es, az a megyénk fideszes képviselőinek a hibája lesz,ha sikerül Ököritófülpösig megépíteni, akkor megemelem a kalapom” – fogalmazott dr. Apáti István, aki végül beszámolt arról is, hogy a kormánypárti képviselők nem támogatták azt a Szilágyi Györggyel benyújtott törvénymódosítását, amely a megtámadottaknak szélesebb jogkört biztosított volna az élet- és tulajdonvédelem terén. A javaslat leszavazásával a kormány passzív bűnpártolást követ el, hiszen a rendőrség nem képes megvédeni az embereket, ugyanakkor a hatalmon lévő párt elfojtja a kollektív védekezés és az egyéni védekezés jogát is.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában