Nagyvilág

2008.10.14. 17:35

Taxisok verték agyon a „nemfizetős” utast

<p>Ukrajna – Zaporozsjei taxisok önbíráskodása következtében meghalt egy börtönből nemrég szabadult férfi, aki már több ízben kocsikáztatta magát ingyen, amivel felbőszítette a maszek személyfuvarozókat.</p>

A súlyos bántalmazás következtében elhunyt férfi holttestére a hétvégén találtak rá Zaporozsje egyik elhagyatott ipartelepén, egy gödör mélyén. A nyomozás során megállapításra került, hogy a 33 éves helyi illetékességű férfi idén augusztusban szabadult a börtönből, s azóta számos panasz érkezett rá taxisoktól, hogy előszeretettel fuvaroztatta magát a város külterületeire, ahol „csak egy pillanatra” kiszállt, s fizetés nélkül eltűnt a szem elől.

Ezen a nyomon elindulva a rendőrök eljutottak három magán-személyfuvarozóhoz, akik némi szabódás után bevallották, hogy szándékosan látták el a „nemfizetős” delikvens baját, ám nem akarták megölni.

Mint kiderült, a későbbi áldozat már mindhármukat átejtette, ezért a taxisok elhatározták, hogy megleckéztetik. Rövidesen rá is találtak, s egy elhagyatott területen alapos testi fenyítésben részesítették. Ez azonban túl jól sikerült, amire csak akkor döbbentek rá, amikor a férfi már nem adott életjeleket. Ezt követően elszállították a város külterületére, ahol a már említett gödörbe dobták.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!