Nyíregyháza hírei

2014.08.12. 16:05

Önkormányzat 2014 - Pártszövetséget alakított öt ellenzéki párt Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2014. augusztus 12., kedd (MTI) - Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakított az októberi önkormányzati választásra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK), a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán - az erről szóló megállapodást kedden írták alá az ellenzéki pártok képviselői a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyháza, 2014. augusztus 12., kedd (MTI) - Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakított az októberi önkormányzati választásra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK), a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán - az erről szóló megállapodást kedden írták alá az ellenzéki pártok képviselői a szabolcsi megyeszékhelyen.Nagy László, az MSZP városi elnöke az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, a választási együttműködés keretében az öt párt közös polgármesterjelöltet, illetve képviselőjelölteket állít és közös programmal készül az őszi voksolásra.

A polgármester, valamint a képviselőjelöltek személyét jövő hétfőn jelenti be a pártszövetség - tette hozzá a szocialista politikus.

Nagy László szavai szerint az elmúlt évek nyíregyházi és országos politikai történései egy választási szövetség létrehozásának feladatát rótták az ellenzéki demokratikus pártokra. A pártszövetség egy tisztességes, törvényes, átlátható, a "mutyiktól mentes" városi önkormányzatot akar, ahol nincs megosztottság, és félelemmentes és nyugodt a hangulat - mondta az MSZP helyi vezetője.

Hunyadi János, a DK helyi elnöke arról beszélt, az öt párt győzelemre szövetkezett egymással, és le akarják váltani a jelenlegi fideszes városvezetést.

Lövei Csaba, az Együtt-PM szövetség regionális koordinátora azt mondta, a jelenlegi vezetés nem magát Nyíregyházát, hanem inkább a város erőforrásait érzi magáénak, "ezzel akar rendelkezni és gazdálkodni mindenáron".

A Függetlenek Egyesülete úgy látja, a demokratizmus alapelve a többpártrendszer, ezért szükség van a civil szervezetek részvételére a város közéletében - mondta Póka Imre, a szervezet elnöke.

Helmeczy László, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség vezetője szerint a szervezet folyamatosan jelen van a város és a megye közéletében, a jogszabályi "csűrés-csavarás" ellenére az Összefogás mindig bekerült a megyei közgyűlésbe.

Nyíregyházát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fővárosának tekintjük, ezért a szervezet folyamatosan hallatta hangját a város közügyeiben, "soha semmit sem hagytunk szó nélkül" - tette hozzá.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!