Helyi közélet

2015.10.02. 19:42

Délután beomlott borospincéből hoztak ki "sérülteket", este vízből mentenek

Rakamaz, Tokaj - Több speciális mentőegyesület kéttucatnyi résztvevője vesz részt a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület által szervezett gyakorlaton.

Rakamaz, Tokaj - Több speciális mentőegyesület kéttucatnyi résztvevője vesz részt a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület által szervezett gyakorlaton. Rakamaz és Tokaj környékét járja vasárnapig a döntően piros védőruhás csapat, akik embert próbáló feladatokat oldanak meg. Pénteken délelőtt elméleti feladatokkal foglalkoztak, ami a kötelek speciális hurkolását, a rögzítések kijelölését, a kárhelyeken használt áramfejlesztők beüzemelését jelentette. Délután a Kopaszra vonultak a mentők, ahol két csoportba szerveződtek. Itt egy beomlott borospincében rekedt két sérültet kellett megtalálni, ellátni és kimenteni, a másik csapat egy korábban eltűnt ejtőernyőst keresett meg, majd kötelek segítségével mentették meg az eszméletlen személyt.

A feladatokat Vincellér Tibor értékelte. Este sem lesz pihenő, a terv szerint vízből mentés vár a fiúkra és lányokra, de szombaton a műszaki mentés eszközeit, például a láncfűrészt fogják kézbe és gyakorolják azokat a mozdulatokat, amiket éles helyzetben hibátlanul hajtanak végre, különben egy sérült helyett kettőt kell menteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában