Helyi közélet

2015.06.11. 18:19

Beiktatják az egyházmegyék vezetőit

Nyíregyháza - Történelmi jelentőségű ünnepi eseményekkel kel életre a hétvégén az észak-magyarországi metropólia.

Nyíregyháza - Történelmi jelentőségű ünnepi eseményekkel kel életre a hétvégén az észak-magyarországi metropólia.

– A magyar görögkatolikusok már elég erősek, s a saját lábukra tudnak állni ahhoz, hogy Metropóliaként fejlődjenek tovább. Ezért Ferenc pápa Magyarországot az egész katolikus egyházban érzékelhető történelmi folyamat részévé tette – mondta el többek között Kocsis Fülöp érsek-metropolita azon a június 11-ei sajtótájékoztatón, amelyen három megye hétvégi beiktatási ceremóniáit jelentették be.

Új egység születik

Már csak a pápai bullák megérkezésére vártak a hazai görögkatolikus vallás legmagasabb rangú képviselői ahhoz, hogy a környező országokban a 90-es években elkezdődött folyamatok mintájára, végre hazánkban is felépülhessen az egyház magasabb szintű egyházkormányzati egysége, az észak-magyarországi érsekség.

A pápai rendelkezések Magyarországra érkezésével gyakorlatilag minden akadály elhárult a hosszú távú célkitűzés elől, hogy püspöki összefogással idővel akár egy országot átfogó görögkatolikus metropólia épülhessen fel.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában