Jobbik-sajtótájékoztató | Miért és meddig késnek a gazdáknak járó támogatások kifizetései?

Nyíregyháza – Miért késnek a gazdáknak járó támogatások kifizetései? Meddig kérik még az egyre fogyó türelmüket és megértésüket? Ki ezért a felelős? – sorakoztatta kérdéseit számos felháborodott, neve elhallgatását kérő, Csengerben és környékén élő gazda nevében szólva dr. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Azt is kifejtette: egy 30-50 hektáron gazdálkodó családi kisgazdaságnak (hektáronként évi 50-60 ezer forint földalapú támogatás esetén) mintegy 1,5-2 millió forinttal adós az illetékes minisztérium.

– Ezek a források elengedhetetlenek a jövő évi munkálatok előkészületeihez, nem ékszerre, autóra, luxuscikkekre kell a pénz a gazdáknak! A késlekedés háttérben vélhetően a kormány egyenlegjavító trükközése áll. A pórul járt gazdák félnek kiállni a nyilvánosság elé, félpályás útlezásárssal demonstrálni elégedetlenségüket, mert nem akarnak a NAV és az FVM „céltáblájává” válni. Érdemes lenne megyei felmérést végezni, hogyan áll a kifizetések mérlege! – javasolta dr. Apáti István.
hirdetés