Sport

2014.10.21. 13:17

Ennek isszák meg a levét

Mármint annak, hogy Fehérgyarmaton két-három év kiesett a csapatépítés, az utánpótlásnevelés szempontjából.

Mármint annak, hogy Fehérgyarmaton két-három év kiesett a csapatépítés, az utánpótlásnevelés szempontjából. A saját útját járja a Fehérgyarmat. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat a nyáron teljes mértékben leépítette a román vonalat, egyúttal a saját utánpótlásához „nyúlt”. Mindez áldozatokkal jár. A szatmáriaknak hosszú évek óta jószerivel bérelt helye volt a dobogón, ehhez képest jelenleg csupán a sereghajtó Mátészalkát előzik meg a tabellán.

Persze, drámáról balgaság lenne beszélni, elvégre csupán négy forduló ketyegett le az aktuális szezonból, ráadásul a sorsolás sem kecsegtetett acélos alakítással. Legfeljebb a Miskolc elleni hazai baki lehet fájó, kiváltképp, hogy a gyarmati katlanban híresen nehéz nyerni.

– Azt kell mondjam, nem történt semmi meglepő – taglalta a történteket Tankóczi Gyula, az Fehérgyarmati VSE elnöke. – A sorsolás, az elmúlt hetek eseményei ismeretében várható volt, hogy nem sok babér fog teremni számunkra. A Miskolctól elszenvedett vereség a rutintalanság következménye, mert egyrészt rendkívül fiatal, másfelől szűk a keretünk. Egy-két sérülés máris gondot okoz, arról nem beszélve, hogy az iskolai elfoglaltság miatt az edzések megszervezése sem egyszerű. Sőt, borzasztó nehéz. Tudtuk, eljön ez az időszak, mert sajnos, két-három év kiesett a csapatépítés, az utánpótlásnevelés szempontjából, most ennek isszuk meg a levét.

Tankóczi Gyula kétséget sem hagyott afelől, nem térnek le az általuk kijelölt csapásirányról.

– Ezt a fél évet biztos, hogy ebben a formában játsszuk végig, eltökélten kitartunk azon szándékunk mellett, hogy a fiataloknak adunk lehetőséget. Erre az útra léptünk, tulajdonképpen nincs is más választásunk. Természetesen tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy ennek eredményes szereplés látja kárát. Emberi számítás szerint nyolc pont megszerzésre van reális esélyünk ősszel, majd megfelelő téli felkészüléssel, esetleg egy-két játékos igazolásával stabilizálhatjuk helyünket.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!