Nagyvarsány

2023.01.09. 15:05

Gyorsan érkezett a segítség

A fiatal fiú öntudatlan állapotban feküdt a földön, és görcsroham rázta a testét.

Illusztráció: MW-archív

Nagy volt a riadalom pénteken a településen, amiről a legnagyobb közösségi portálon egy névtelenséget kérő jelenlévő a következőket írta a Zsaruellátó oldalon: "Név nélkül szeretnék köszönetet mondani a vásárosnaményi rendőröknek és mentőknek. Tegnap este Nagyvarsányban a pékség előtt összeesett egy 16-17 év körüli gyerek. Mire felfogtuk mi történt két rendőr már ott is volt. Oldalára fektették a gyereket, mentőt hívtak. Nem tellett bele 1 perc megérkezett még 2 rendőr. Annyit hallottunk a rádióbeszélgetésből, hogy eszméletlen és valami rohama van. Végül magához térítették a srácot, de nem volt jól.

Közben gondoskodtak arról, hogy a szüleit a pékség elé hozzák. Már nem engedtek oda senkit a gyerekhez, a bámészkodókat is elküldték. A mentők is gyorsan ott voltak, majd együtt a mentőbe rakták a fiút és megvárták a szülőket a mentők.

Én nem vagyok egyenruhás, de jól volt látni, ahogy határozottan tették a dolgukat a fiúk és összedolgoztak a mentőkkel. Szép munka volt fiúk!” – olvasható a bejegyzésben.

Váratlanul esett össze

Lapunk megkeresésére a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, dr. Fedor Rita őrnagy elmondta: Nagyvarsányban teljesített szolgálatot a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának két munkatársa január 6-án, amikor segítségkéréssel fordult hozzájuk egy fiatalember. Elmondta, hogy barátja a parkolóban váratlanul összeesett, és most eszméletlen állapotban van.

A rendőrök azonnal a fiatalhoz siettek, aki öntudatlan állapotban feküdt a földön, és görcsroham rázta a testét. Kovács Zsolt és Balázsi Béla rendőr törzsőrmesterek a bajbajutott fiú feje alá egy kabátot hajtottak, és igyekeztek biztosítani, hogy a roham ideje alatt ne sérüljön meg, miközben mentőt kértek a helyszínre. Perceken belül megérkeztek a mentősök, akik a fiatalembert további ellátása érdekében kórházba szállították.  

A két rendőrnek és a mentősöknek is sokan gratuláltak a közösségi oldalon a gyors, határozott helytállásért, segítségért.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!