Kiállítással és kárpátaljai néptánccal is ünnepeltek Dögében

Kiállítással és kárpátaljai néptánccal is ünnepeltek Dögében
Döge – Nagyszabású megemlékezést tartottak március 15-e tiszteletére Döge községben.

Az iskola tornatermében rendezett ünnepségen fellépett az iskola mazsorett csoportja, énekkara, furulyazenekara, majd a 7. osztályos tanulók irodalmi színpada emlékezett a 169 évvel ezelőtti forradalmi eseményekre.

dsc04816

Ünnepi beszédet mondott Agárdi Sándor iskolaigazgató, aki többek között kitért a dögei 48-as honvédek tetteire. Az iskola folyosóján egy különleges kiállítást is megnyitottak Sipler Lipót 19 éves honvéd hadnagy leveleinek másolataiból. A fiatal katona – aki egyébként egy közeli faluban született – Buda ostromakor kapott halálos sebet.

dsc04877

Ezt követően a kárpátaljai Eszeny község és Döge település képviseletében Kovács Ferenc és dr. Nagy Péter írták alá a testvértelepülési megállapodást. A polgármesterek köszöntői után a Kárpát –medence szerte ismert eszenyi Ritmus Táncegyüttes fergeteges néptáncaiban gyönyörködhettek a jelen lévők Szabó Tibor tánccsoport vezető fáradhatatlan munkájának köszönhetően.

dsc04847

A színes és méltóságteljes megemlékezés az önkormányzati vezetők, az intézmények és a civil szervezetek képviselőinek koszorúzásaival ért véget. Közreműködtek a Honvédsuli kadétjai.

– KM –
hirdetés