Kisvárda hírei

2014.11.10. 18:10

Bekerült a diákparlamentbe a kisvárdai Lekka Ákos

Kisvárda - Ez év november 15-én rendezik meg Budapesten az első, diákok által szervezett Diákparlamentet, melynek célja, hogy összegyűjtse a diákok, hallgatók, tanárok és szülők véleményét, észrevételeit és tapasztalatait vagy éppen lehetséges kritikáit az oktatás jelenlegi helyzetéről.

Kisvárda - Ez év november 15-én rendezik meg Budapesten az első, diákok által szervezett Diákparlamentet, melynek célja, hogy összegyűjtse a diákok, hallgatók, tanárok és szülők véleményét, észrevételeit és tapasztalatait vagy éppen lehetséges kritikáit az oktatás jelenlegi helyzetéről. Ezáltal létrehoznak egy olyan érdekközösséget, amely produktívan és konstruktívan képes a véleményformálásra és érdekképviseletre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az illetékes Államtitkárság, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mellett, ezzel is segítve azok munkáját.

Ebben a munkában fog részt venni a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium diákja, Lekka Ákosa is, aki az internetes voksoláson a szavazatok több mint 80 százalékát érte el, így mind Kisvárdának és környékének, mind a helyben és a térségben működő iskoláknak képviseli majd az érdekeit a Diákparlamentben.

Ákos elsöprő szavazat mennyiségével elsőként jutott be a Diákparlamentbe, 82 %-ot senki sem kapott, a legnagyobb, utána következő szavazati arány 68 % volt.

Ákos így írt magáról:

"Lekka Ákos vagyok, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 10 évfolyamán reál tagozaton tanulok. Nagyon fontos számomra a közösség, sok időt és energiát fordítok arra, hogy az iskolánkban működő diákönkormányzat sikeres legyen. Nyitottságom, érdeklődésem nemcsak a természettudományokra korlátozódik. Érdeklődésem kiterjed a humán- és társadalomtudományok területére is, valamint nagyon foglalkoztatnak a társadalmi- és szociális problémák is. Figyelmet fordítok a diáktársaim problémáira és ha tudok, segítek megoldani nekik. Szeretek csapatban dogozni, de az egyéni munkában is eredményes vagyok. Jó kommunikációs képességű, rugalmas és dinamikus, terhelhető, kitartó és elkötelezett embernek tartanak. Angolul társalgási szinten beszélek. Mindezek alapján alkalmasnak tartom magam arra, hogy részt vegyek a diákparlament munkájában."

Lekka Ákos tehát, az Észak-Alföldi régió diákparlamenti képviselője. Munkájához, tanulmányaihoz sikereket, türelmet, kitartást és eredményeket kívánunk!

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!