Kisvárda Master Good – Nemzetközi ritmusban

Hej Viktorék hosszú túrát tesznek meg a két fontos bajnoki között
Hej Viktorék hosszú túrát tesznek meg a két fontos bajnoki között - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – A Kisvárda Master Good a bajnoki után a kupameccsen is győzelemre készül.

A nemzetközi porondra kijutó klubcsapatok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy háromnaponta mérkőzést játszanak, az összecsapások között pedig nagy utazásokkal „ütik el az időt”. A kisvárdai futballisták hasonló helyzetbe kerültek, noha el sem hagyják az országhatárt.

Szombaton egy hétmeccses, bajnoki nyeretlenségi sorozat végére tettek pontot azzal, hogy 1–0-ra legyőzték a Puskás Akadémiát, ám nem dőlhettek hátra elégedetten, hiszen kedden újabb erőpróba vár rájuk.

Két nap alatt ezer kilométer

Az NB I. újonca hétfő délelőtt edzett, majd kora délután útnak is indult a több mint 500 kilométerre lévő Szentlőrinc felé, ahol a Magyar Kupa nyolcadik körében lép pályára. Dajka László, a várdaiak mestere előbb még a PAFC elleni sikert értékelte, majd rátért a kupameccsre.

– Az első félidő kiegyenlített játékot hozott – mondta a Kisvárda vezetőedzője. – Minimálisat kockáztatva játszottunk, de úgy, hogy legyen lehetőségünk a vezetés megszerzésére. Egy indítás után Horváth Zoltán révén sikerült is előnybe kerülni. Ebben a játékrészben megvoltak a lehetőségek mindkét oldalon, mi berúgtuk, ők nem.

Volt, amire lehet építeni

A második félidőre aztán igencsak beszorult a hazai gárda, a felcsútiaknak több lehetőségük volt az egyenlítésre.

– A szünetben nem azt beszéltük meg, hogy ennyire átadjuk a területet – folytatta Dajka László.

– Szerencsénk is volt abban, hogy meg tudtuk őrizni a vezetést, egyszer a védőnk, kétszer Felipe akadályozta meg a vendéggólt. Míg az első félidőben több futballal megérdemelten kerültünk előnybe, addig a másodikban kevés futballt mutatva, görcsösen, ám nagy akarattal játszottunk. Az első félidőre lehet építeni.

Egyértelmű a cél

A Kisvárda kedd délben az NB III. Közép-csoportjának listavezetőjével, a Baranya megyei Szentlőrinccel mérkőzik a Magyar Kupában – az élvonalbeli gárdának nem lehet más a célja, csak a továbbjutás.

– Szentlőrincen is jó csapattal fogunk felállni, hiszen a célunk a továbbjutás – tért rá a tréner a kupameccsre.

– Nem lehet elég biztosra menni. A kupában az egy ­dolog, hogy mit akar a ­magasabb osztályú csapat, van egy ellenfél is a pályán, márpedig a kicsi meg akarja nehe­zíteni a dolgát. De még egyszer mondom, egyértelmű a célunk, be kell húzni a mérkőzést és onnantól a következő bajnokira koncentrálni.

A Kisvárdára a keddi találkozó után még két mérkőzés vár, szombaton a közvetlen rivális Diósgyőrhöz látogat, egy hétre rá az MTK ellen zárja az őszi idényt.

MKKisvárda.
SZON.HU


hirdetés