Kisvárdai KC – Belekergették egymást a sok gólba

A várdaiak közül hatan is négy gólt szereztek, köztük Komsa Klaudia (labdával) is
A várdaiak közül hatan is négy gólt szereztek, köztük Komsa Klaudia (labdával) is - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Bronzérmesnél rosszabb már nem lehet a női kézilabda NB I B-ben a Kisvárda, amely az éllovashoz is közelebb került.

Hetvennyolc gól született a Kisvárdai KC vasárnapi NB I B-s bajnokiján, vagyis percenként 1,3 találatot láthatott a debreceni Főnix-csarnok közönsége. A DVSC II-es csapatának sajátja a magas gólszám, ehhez jól alkalmazkodott a Várda, hiszen 43–35-re megnyerte a mérkőzést – életben tartva a feljutási álmait.

– A statisztika alapján mindkét csapatnak nyolcvan feletti támadásszáma volt, az átlag olyan hetven szokott lenni – elemezte a történteket Rácz Sándor, a várdai női csapat edzője. – Belekergettük egymást ebbe a fajta játékba, és az első félidőben kapott tizenkilenc gólunk arról árulkodik, hogy bizony a védekezésünk nem működött. A szünet utáni periódust azonban kilenc kettes szakasszal kezdtük, ez lehetővé tette a nyugodtabb folytatást, illetve mindenki kellő játéklehetőséghez jutott. A kispadról beszállók pedig aktív részesei voltak a sikernek, hiszen nem is egy, hanem többnyire négy gólokkal vették ki a részüket a győzelemből.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. április 26-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés