Nyíregyháza Spartacus

2020.03.08. 10:00

Szpari: Vasárnap délutáni vizit a Vasasnál

Pikáns meccs lesz, Hornyák Marcellék most Jova Leventével nézhetnek farkasszemet.

Forrás: KM-archív

Fotó: PUSZTAI.Skapilali

Igazi erőpróba elé néz vasárnap a Szpari. A legutóbb a győzelem útjára visszatérő nyíregyháziak a szintén piros-kék Vasas vendégei lesznek. A fővárosiak a tabella harmadik helyén állnak, igen komolyan szeretnének feljutni, és télen ennek megfelelően igazoltak. Ugyan a vendég Békéscsaba ellen gól nélkül zártak, utána zsinórban nyertek négyszer. Otthon a Tiszakécske és a Győr, idegenben az Ajka, majd a Kazincbarcika ellen.

Labdarúgás: NB II.

27. forduló, vasárnap. Vasas–Nyíregyháza Spartacus. Illovszky-stadion 17., v.. Zám (Bede, Bertalan). Spartacus: Ásványi – Svedjuk, Végső, Pejovics, Csilus – Szekszárdi, Kártik – Szinanovics, Ötvös, Gyurján – Hornyák.

További mérkőzések: Budaörs–Siófok, Dorog–Gyirmót, Soroksár–Haladás, Kazincbarcika–MTK (14.30), Győr–Szolnok, Csákvár–Szeged, Ajka–Budafok, Tiszakécske–Vác.

A fővárosiak kapuját a Szpariból odaigazolt Jova Levente védi, korábban szintén játszott Nyíregyházán Hinora Kristóf is. A Vasasba érkezett Feczesin Róbert Újpestről és Vernes Richárd az izraeli Hapoel Kfar Szaba csapatától.

És még valami: a csapat vezetőedzője az a Bene Ferenc, aki korábban a Szpari szakmai stábjának volt tagja. Szóval kemény lesz.

– Egy győzelem után mindig jobb a hangulat, ez jellemezte eddig a hetünket – kezdte érdeklődésünkre Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Van elég önbizalma a csapatnak. Jó mérkőzésre van kilátás, ami nem lesz könnyű, de oldottunk már meg nehéz feladatokat. A találkozónak van pikantériája, elég, ha csak Jova Leventére vagy Bene Ferencre gondolok.

A Vasas számára nagyobb a mérkőzés tétje, mert amennyiben nem szereznek pontot, nagyon eltávolodnának a feljutást jelentő helyektől.

– Nekünk is van persze motivációnk, egyfelől az, hogy tévés meccs lesz, másfelől szeretnénk bebizonyítani, hogy nem volt véletlen a korábbi sikeres időszakunk. Jó állapotban vagyunk, bízok a pontszerzésben, azért utazunk – így Lengyel Roland.

Patvaros Zsolt és Forgács Dávid sérüléssel bajlódik, a csapat szombaton még edz, majd vasárnap délelőtt indul a fővárosba. Útközben Mezőkövesden ebédelnek a játékosok és a vezetők. Remélhetőleg sikerre éhesen érkeznek majd Angyalföldre.

ML

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában