Kollégisták Babus Kupa teremtornája Naményban

A XI. Babus Kupát Filep Sándor polgármester nyitotta meg a vásárosnaményi sportcsarnokban
A XI. Babus Kupát Filep Sándor polgármester nyitotta meg a vásárosnaményi sportcsarnokban
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A napokban Vásárosnaményban rendezték meg a középiskolai kollégiumok XI. Babus Kupa teremlabdarúgó tornáját.

A viadalra Záhonytól Tiszalökig, Kisvárdától Hajdúböszörményig szép számmal neveztek a kollégiumok, végül 12 diákotthon csapatának, több mint száz játékosa mérte össze ügyességét, játéktudását. A selejtező csoportok mérkőzései már a reggeli órákban kezdetüket vették, a döntőre pedig késő délután került sor a városi sportcsarnokban. Albirt József testnevelő tanár úr irányításával a házigazdák gyakorlottan, kiváló szervezéssel bonyolították le a lelkes közönség által figyelemmel kísért tornát.

Az izgalmas versengés végén a nyíregyházi Zrínyi Ilona Kollégium csapata a baktalórántházai Vay Ádám Kollégium együttesével vívta a döntőt, melyet a megyeszékhelyi diákok hetes rúgásokat követően nyertek meg. A bronzérmet a kisvárdai Bessenyei György Kollégium gárdája szerezte meg a tiszalöki Teleki Blanka Kollégium csapata előtt.

A rendezők különdíjjal ismerték el a torna legjobb játékosát, a legbiztosabb kezű kapust és a legeredményesebb góllövőt.

– Faragó Gergely – Herka Balázs –
hirdetés